Cristian Hrițuc: „Liberalii dau vina pe Iohannis pentru pierderea alegerilor. Un gest neelegant”


Cristian Hrițuc: „Liberalii dau vina pe Iohannis pentru pierderea alegerilor. Un gest neelegant”

Analistul și consultantul politic, Cristian Hrițuc, le reproșează unor lideri liberali că vor să creeze percepția publică potrivit căreia președintele Klaus Iohannis este vinovat de piederea alegerilor.

„Văd că se lansează așa un curent de către unii liberali, că din cauza lui Iohannis au pierdut alegerile. Aceeași lucrătură. Se aruncă pe surse în presă, pe mai multe canale, pentru a se crea percepția că asta e realitatea.

Nimeni din PNL nu vorbește de campania proastă pe care au avut-o, de faptul că greșelile din ultimele zile i-au costat enorm. Cazul angajatului de la Apele Române obligat să demisioneze, care a arătat că PNL are aceleași năravuri ca PSD, dar și candidații de genul Bitanu au tras partidul în jos. De asemenea, conflictul cu Biserica pornit de angajații lui Vela, probabil chiar la ordinul acestuia, gestionarea proastă a unor situații delicate, precum și greșelile făcute de-a lungul guvernării sunt elemente pe care liberalii nu le iau în analiză.  

Campania a fost una atipică, din cauza pandemiei. S-a văzut clar că mulți primari liberali nu s-au mai mobilizat. Unii au avut în localitățile lor și o înjumătățire a scorului politic față de locale. (Nu compar cu votul pe primar, ci cu votul dat la CJ)

PNL s-a axat și si-a promovat programul de guvernare, fără însă să pună niciun strop de emoție în această campanie și ignorând total faptul că oamenii voiau să vadă că ”sunt diferiți de PSD”

Poate la o analiză mai atentă, liberalii ar putea să vadă că în continuare Iohannis rămâne liderul cu cea mai mare credibilitate. PNL nu are alt lider cu o cotă mare de încredere, majoritatea fiind sub partid.

Iar dacă s-ar uita atent la indicatorul asta și s-ar uita și în trecut, poate atunci ar realiza că Iohannis a fost un paratrăznet pentru ei.

Dacă lăsa Guvernul singur și încerca să își protejeze imaginea, dacă nu își asuma rolul de paratrăznet și de vector care poartă războiul politic, s-ar putea ca scorul liberalilor să fi fost mult mai mic.  

Cred că nici președintelui nu îi convenea când era luat la rost de presă pentru toate tâmpenile făcute de liberali, în ministere, în agenții și încerca să îi scoată basma curată.  

Gestul făcut de liberali e cel puțin neelegant. Dacă au ajuns la Guvernare înainte de vreme, au ajuns pe mișcările strategice făcute de Iohannis, dacă rămân și acum la guvernare e pentru faptul că le desemnează premierul”, a scris Cristian Hrițuc pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.