Gașca AUR nu va reprezenta niciodată valorile ortodocșilor români. Impostorii lui George Simion încearcă să compromită BOR


Gașca AUR nu va reprezenta niciodată valorile ortodocșilor români. Impostorii lui George Simion încearcă să compromită BOR

Faptul că diverse persoane acreditează în aceste zile că ar reprezenta în mod exclusiv valorile ortodocșilor români este o mare minciună. 

La Referendumul pentru Familie nu i-am văzut, ba chiar mulți dintre acești noi ”salvaționiști” erau fix în tabăra opusă și ne înjurau la foc automat mânați de opțiuni cel puțin discutabile: progresiști antisistem, răzvrătiți de profesie, anti-vacciniști, fani ai teoriilor conspiraționiste ori adepți de practici spiritualiste orientale etc. 

Cunosc foarte bine Biserica Ortodoxă Română și știu foarte bine punctul de vedere al Bisericii noastre strămoșești cu privire la toate agitațiile stradale din cursul acestui an; nu doar că Biserica Ortodoxă nu se amestecă în astfel de jocuri complet străine de menirea sa fundamentală spiritual, moral, social, dar vă pot spune sigur că Biserica nu se regăsește deloc în toată povestea populista a ultimelor luni din ”războiul cu botnița și termometrul”. 

Dacă este cineva care are impresia că Biserica lui Dimitrie cel Nou, Neagoe Basarab, Constantin Brâncoveanu, Dosoftei, Andrei Șaguna, Gheorghe Calciu, Nicolae Steinhardt și Dumitru Stăniloaie, Biserica direct succesoare a Ortodoxiei de Constantinopol, are nevoie de ultrași de stadion ori de online, de brigăzi de zgomot și sunet stradal ori de instrumentalizări politice, și alea făcute în mod sectar, este într-o uriașă eroare care denota lipsa unor minime cunoștințe de filosofie creștină. 

Nu îmi dau cu părerea, doar vă spun în calitatea mea de cunoscător al acestor fenomene: nu mai amestecați aiurea Biserica în bârfele politice ale zilei și nu mai lăsați impostura să paraziteze temele fundamentale ale Sufletului Românesc!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.