Ioan Aurel Pop îl UMILEȘTE pe George Simion, deși AUR vrea desemnarea președintelui Academiei Române în funcția de premier. Motivul disputei


Ioan Aurel Pop îl UMILEȘTE pe George Simion, deși AUR vrea desemnarea președintelui Academiei Române în funcția de premier. Motivul disputei

Copreședintele AUR George Simion a fost întrebat vineri seară de jurnalistul Marius Tucă într-o emisiune la Aleph News care este personalitatea pe care o dorește desemnată pentru funcția de premier, în afara persoanei controversatului Călin Georgescu. Simion a răspuns că l-ar vrea premier pe președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop. 

Moderator: Ar exista în momentul acesta o propunere interesantă din punctul dvs. de vedere pentru funcția de premier desemnat? Spuneți-mi o personalitate la care vă gândiți și ar putea fi, în afară de Călin Georgescu, căci am văzut că dânsul are mici probleme pe zona Ion Antonescu, Zelea Codreanu. 

George Simion: Ioan Aurel Pop. 

Vedeți video de la 1:39:45:


În acest context, subliniem că președintele Academiei Române a declarat pe 9 decembrie pentru publicația Newsweek România că AUR s-a folosit în campanie de imaginea lui fără să îi ceară acordul. Așadar, iată că AUR l-ar dori pe Ioan Aurel Pop, chiar și în funcția de premier, doar că cel ultim menționat dă semne că se delimitează de partidul lui George Simion. 

"Ca președinte al Academiei, nu dau (și nici nu pot să dau, prin Legea Academiei și prin Statutul Academiei) interviuri pe teme politice, legate sau nu de campanii electorale. Nu fac politică de niciun fel, nu fac parte din niciun partid politic.

Nu am avut nicio discuție vreodată cu dl Simion și nici cu AUR. Nu cunosc doctrina AUR. Fotografii cu mine își fac foarte  multe persoane și le postează în diferite locuri fără să-mi ceară acordul. Probabil că s-a decis publicarea fotografiei (nu știu când a fost făcută!) în contextul campaniei electorale, ceea ce este regretabil", a declarat Ioan Aurel Pop.

Iată imaginea folosită abuziv de Simion în cadrul campaniei electorale: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.