Istoricul basarabean Ion Mischevca propune un Manifest pentru Unire. Dar și un antidot la neomarxism și progresism


Istoricul basarabean Ion Mischevca propune un Manifest pentru Unire. Dar și un antidot la neomarxism și progresism

Podul.ro vă recomandă volumul istoricului basarabean  Ion Mischevca, „Manifest pentru Unire. Un antidot la neomarxism și progresism” o lucrare doctrinar-istorică în care autorul îmbină argumentele științifice cu viziunea sa conservatoare privind disputele ideologice contemporane. Volumul este recent publicat la EdituraUnu. 

Cartea reprezintă atât un manifest pentru unionitate și, implicit, românitate, cât și o replică adresată neomarxismului și progresismului, devenite ideologii oficiale în unele state occidentale.

Autorul abordează mai multe subiecte sensibile, precum femeia și familia, tradițiile și națiunea, credința și Biserica. 

Totodată, lucrarea demontează tezele stângii privind egalitarismul, globalismul, moldovenismul și anticreștinismul. Prin urmare, cartea dezbate idei, și nu persoane sau organizații politice, fiind un îndemn la polemică, nu o directivă obligatorie.

”Istoricul de la Chișinău, Ion Mischevca, ne propune o (…) stare de veghe, o explicație lucidă a unirii noastre, o despărțire netă a patrioților autentici de xenofobi și de șovini, o pledoarie sinceră pentru identitatea românească și, mai ales, un antidot la neomarxism și progresism”, este punctul de vedere exprimat de Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române.

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.