Stelian Tănase, solicitare BOMBĂ: Gruparea fascistă AUR trebuie scoasă în afara legii! Să li se invalideze mandatele parlamentare. Democrația e pentru aceia care îi recunosc regulile și le aplică


Stelian Tănase, solicitare BOMBĂ: Gruparea fascistă AUR trebuie scoasă în afara legii! Să li se invalideze mandatele parlamentare. Democrația e pentru aceia care îi recunosc regulile și le aplică

Scriitorul, istoricul și politologul Stelian Tănase avertizează că așa-zisa AUR reprezintă o grupare de factură fascistoidă cu intense accente național-ceaușiste, motiv pentru care mandatele parlamentare câștigate de acești extremiști ar trebui invalidate, iar AUR scoasă în afara legii.

”În cazul unor partide de acest tip s-au văzut cazuri în țări mai democrate și mai civilizate decît România. Democrația este numai pentru aceia care îi recunosc regulile și le aplică. Nu este pentru cei care au intenția s-o îngroape. Aceștia trebuie îndepărtați ferm”, scrie Stelian Tănase, pe Facebook.

De asemenea, scriitorul atrage atenția că există o simpatie puternică între PSD și AUR, explicând faptul că Vasile Dâncu îl legitimează în mod nepermis pe numitul George Simion.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Stelian Tănase: 

”Tovarășul Vasile Dâncu s-a întâlnit cu camaradul George Simion. S-a întîmplat în bd Primăverii, la sediul IRES, firma lui Dâncu. Au făcut-o pe blat. Dâncu a sperat să nu fie surprins de presă. Nu știu cine a dat pontul - probabil un serviciu secret. Cert e că un pozar de presă s-a nimerit la adresa cu pricina exact la țanc.

M-am mirat - George Simion conduce un partid de factură legionară, Dâncu unul social-democrat - de fațadă cel puțin.

Dâncu si-a creat o imagine de om al serviciilor, dar mai ales de ideolog social-democrat, om de stînga. Ar dori - se zice - modernizarea PSD. Se zice și că are simpatii pro-occidentale și ar fi un democrat. 

Bref, acum este primul lider PSD care dă mîna cu Simion. Simion este antidemocrat, politician radical și antisistem. Amenință că va face praf institutiile pînă în 2024! Ca să zic așa, Dâncu bagă mortul în casă. Îl face onorabil pe Simion, îi dă legitimitate. Mai rău, crează impresia că AUR este un banal partid printre celelalte partide... Îi amintesc ideologului PSD că AUR este un partid fascistoid... Poate recapitula cu folos declarațiile lui Simion din acest an de exemplu.

Mă întreb ce spune legea despre asemenea partide și răspîndirea de idei extremiste? Se găseste cineva cu convingeri democrate să ceară invalidarea locurilor AUR din Parlament? Se găsește cineva să ceară scoaterea AUR în afara legii? În cazul unor partide de acest tip s-au văzut cazuri în țări mai democrate și mai civilizate decît România. Democrația este numai pentru aceia care îi recunosc regulile și le aplică. Nu este pentru cei care au intenția s-o îngroape. Aceștia trebuie îndepărtați ferm.

Dâncu a făcut o eroare gravă întîlnindu-se cu Simion. Nu e întîmplător. Există o apropiere - PSD și AUR se simpatizează reciproc. Vezi relația cu Vadim Tudor și PRM sau Vatra Romanească și Gheorghe Funar. PSD și AUR au multe în comun și se înțeleg. Au cam acelasi feeling. Recapitulați vă rog campaniile electorale PSD de la ultimele rînduri de alegeri. Ce vedem? Iliberalism, suveranism, respingerea valorilor europene, izolationism, naționalism, xenofobie. etc. Nimic din valorile social-democrației! Cred ca Dâncu și Simion s-au ințeles bine. Minciunile debitate după intilnire nu sunt decit minciuni. Mă întreb cu îngrijorare - ce urmează?”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.