Avocata lui Trump: Există suspiciuni legate de un amestec străin în alegerile din 3 noiembrie. Președintele poate pune oricând în aplicare un ordin executiv din 2018


Avocata lui Trump: Există suspiciuni legate de un amestec străin în alegerile din 3 noiembrie. Președintele poate pune oricând în aplicare un ordin executiv din 2018

Avocata Sidney Powell a afirmat că, din cauza presupusei interferenţe străine în alegerile din 3 noiembrie, „există mai mult decât suficiente motive” ca Donald Trump să pună în aplicare ordinul executiv privind interferenţa străină, emis în 2018, scrie Epoch Times România.

În septembrie 2018, Trump a semnat un ordin executiv care sprevede că „nu mai târziu de 45 de zile de la încheierea alegerilor din Statele Unite, directorul serviciilor de informaţii naţionale, în consultare cu şefii oricărui alt departament executiv şi agenţii corespunzătoare, va trebui să efectueze o evaluare a oricărei informaţii care indică faptul că un guvern străin sau orice persoană care acţionează în calitate de agent sau în numele unui guvern străin a acţionat cu intenţia sau scopul de a interveni în alegerile respective”.

Powell a declarat pentru The Epoch Times că ordinul executiv îi poate oferi lui Trump „tot felul de puteri ... să facă totul, de la confiscarea activelor până la îngheţarea conturilor, sau confiscarea maşinilor”, referindu-se la maşinile de vot.

„Sub puterile date de situaţia de urgenţă, el ar putea chiar să numească un procuror special care să analizeze acest lucru, exact ceea ce trebuie să se întâmple", a spus Powell. „Fiecare aparat, fiecare aparat de vot din ţară ar trebui să fie confiscat chiar acum. Există, sincer, mai mult decât suficiente indicii pentru a justifica acest lucru, pentru oricine este dispus să cerceteze legea şi faptele doar pe baza adevărului şi nu a politicii, a lăcomiei corporative sau a bogăţiei globale".

În ultima lună, au existat voci peste Ocean, inclusiv a preşedintelui Partidului Republican din Arizona, Linda Brickman, precum şi a lui Sidney Powell, care au susţinut că aparatele Dominion Voting Systems au permis trecerea voturilor de la Trump la candidatul democrat Joe Biden. Dominion a negat, spunând că nu este posibil să se schimbe voturile, afirmând în acelaşi timp că nu are legături cu guvernele străine şi nu le permite lucrătorilor săi să se angajeze în eforturi de intabulare a voturilor.

Powell a menţionat că directorul Biroului Naţional de Informaţii, John Ratcliffe, mai are doar câteva zile până când va trebui să înainteze raportul către preşedinte, conform ordinului executiv din septembrie 2018. Nu este clar când - sau dacă - Ratcliffe va emite raportul, deoarece nu s-a dat până acum nicio confirmare publică.

În cazul în care Ratcliffe va emite raportul, „va şoca mintea fiecărui cetăţean american care este dispus să privească adevărul şi faptele”, a spus Powell. „Pentru că nu a existat niciodată - nu am asistat niciodată la aşa ceva în istoria acestei ţări. Iar acest lucru trebuie oprit chiar acum, altfel nu vor mai exista niciodată alegeri libere şi corecte".

Ordinul prevede, de asemenea, că „în termen de 45 de zile de la primirea evaluării şi informaţiilor”, şefii Departamentului de Justiţie şi Securitate Internă şi „orice alte agenţii adecvate” să prezinte un raport de evaluare a alegerilor generale din SUA.

Aceasta include evaluări asupra „gradului în care orice interferenţă străină care vizează infrastructura electorală a afectat în mod material securitatea sau integritatea acelei infrastructuri, intabularea voturilor sau transmiterea la timp a rezultatelor alegerilor şi dacă orice interferenţă străină a implicat activităţi care vizează infrastructura sau care se referă la o organizaţie politică, campanie sau candidat, măsura în care astfel de activităţi au afectat în mod material securitatea sau integritatea acelei infrastructuri, inclusiv prin acces neautorizat, divulgare sau ameninţarea divulgării sau modificarea sau falsificarea informaţiilor sau datelor”, se precizează în ordinul executiv semnat de Trump.

Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.