Lumina de la Educație, Monica Anisie, a decis înființarea unei comisii ministeriale pentru „avizarea de WC-uri”. Cine sunt cei șase membri ai acestei și ce atribuții au


Lumina de la Educație, Monica Anisie, a decis înființarea unei comisii ministeriale pentru „avizarea de WC-uri”. Cine sunt cei șase membri ai acestei și ce atribuții au

Ministerul Educației a înființat, printr-un ordin semnat de Monica Anisie pe 9 decembrie 2020,  o comisie de eliberare a unor avize pentru amplasarea de WC-uri mobile de tip container în curtea școlilor care au toaletele în curte, relatează siteul edupedu.ro. 

Este vorba despre o comisie înființată pentru a le da avize primarilor care vor să obțină bani din fonduri europene ca să cumpere WC-uri container, pe care să le instaleze în curtea școlilor (din învățământul preuniversitar de stat) care nu au un grup sanitar interior, nu sunt racordate la rețeaua de apă potabilă și la rețeaua de canalizare. Comisia are în componență șase membri, toți funcționari în Ministerul Educației:  

- Sorin Decă, secretar general adjunct Ministerul Educației (care este și șeful acesteia) 

- Roxana Ilie, consilier Direcția Generală Investiții, MEN 

- Silviu Paragină, inspector în cadrul DRPPS 

- Diana Alinta Roșu, șef serviciu Juridic 

- Cristinel Mihai Tudor Radu, consilier Direcția Generală Învățământ Preuniversitar 

- Gabriela Alina Savu, consilier în DGI – secretarul comisiei 

Beneficiarii avizelor sunt reprezentanții legali ai unităților administrativ teritoriale, adică primarii. În dosarul pe care trebuie să îl depună pentru a primi avizul cerut de Ministerul Fondurilor Europene, aceștia trebuie să aibă șase documente – o cerere, un acord, trei declarații pe propria răspundere și un referat, mai scrie edupedu.ro. 

În sistemul de învățământ din România, sunt cel puțin 1.100 de școli cu toalete în curte, potrivit celor mai recente estimări date publicității.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.