Rareș Bogdan și Robert Sighiartău nu îl susțin pe Ludovic Orban în demersul său de a reveni la Palatul Victoria: „Klaus Iohannis trebuie să aibă ultimul cuvânt”/ „E bătaie de joc la adresa lui Florin Cîţu şi la adresa partidului”


Rareș Bogdan și Robert Sighiartău nu îl susțin pe Ludovic Orban în demersul său de a reveni la Palatul Victoria: „Klaus Iohannis trebuie să aibă ultimul cuvânt”/ „E bătaie de joc la adresa lui Florin Cîţu şi la adresa partidului”

Jurnalistul Sebastian Zachmann (Prima Tv și News.ro) a făcut publice câteva dintre cele mai importante concluzii ale discuțiilor nocturne dintre liderii PNL care au fost tensionate și chiar neplăcute pentru șeful liberalilor, Ludovic Orban, având în vedere că Florin Cîțu, susținut de Rareș Bogdan și Robert Sighiartău, i s-au opus fățiș când acesta s-a autopropus premier. Mai mult, Rareș Bogdan, prim vicepreședintele PNL, ar fi spus tranșant că președintele Klaus Iohannis trebuie să aibă ultimul cuvânt în desemnarea premierului. Preferința președintelui României a fost din capul locului pentru actualul premier interimar Nicolae Ciucă.  

1. Florin Cîțu i-a spus franc lui Orban că nu renunță la funcția de premier. Cîțu a fost susținut de Rareș Bogdan și de Robert Sighiartău.  

2. Ludovic Orban a spus franc că nu renunță la funcția de președinte al Camerei Deputaților. Prin urmare, Orban a informat partidul că le va cere liderilor USR PLUS să aleagă: fie Cîțu - premier și Orban - șef la Cdep; fie Orban - premier și Barna șef la Cdep; 

3. Rareș Bogdan a spus că președintele Klaus Iohannis trebuie să aibă ultimul cuvânt.  

4. Rareș Bogdan, Sighiartău și Rlauca Turcan i-au cerut lui Orban să pună capăt debandadei din partid.  

5. La ședință a participat și un oarecare Ionel Dancă și toată lumea s-a întrebat ce caută acolo, pentru că nu are nicio funcție în partid 

UPDATE A mai zis Orban că el e masculul alpha și Alianța USR PLUS vrea să-l distrugă”, a scris Sebastian Zachmann pe pagina sa de Facebook:  

Liderul PNL Ludovic Orban a propus marţi-seara, într-o şedinţă restrânsă la sediul partidului, ca Florin Cîţu să renunţe la funcţia de prim-ministru. Astfel, Ludovic Orban ar deveni candidatul partidului pentru poziţia de premier, iar USR PLUS ar primi şefia Camerei Deputaţilor pentru Dan Barna. Însă lideri din PNL s-au opus categoric, au relatat pentru News.ro surse prezente la discuţii. 

Cel mai vehement a fost secretarul general al PNL, Robert Sighiartău. ”E o bătaie de joc la adresa lui Florin Cîţu şi la adresa partidului. Nu putem să facem asta încă o dată”, a spus Sighiarătu, cu trimitere la faptul că Florin Cîţu a mai renunţat o dată la funcţia de premier, în primăvară, pentru a-i face loc lui Ludovic Orban, demis la acea vreme prin moţiune de cenzură. În şedinţa de marţi seară, Orban a încercat să-l întrerupă pe Robert Sighiartău, dar a intervenit Raluca Turcan. ”Ludovic, lasă-l să termine ce are de spus!”, a cerut vicepremierul Turcan. 

Florin Cîţu, propunerea oficială de premier a PNL, i-a transmis categoric lui Ludovic Orban că nu se retrage „sub nicio formă” din cursa pentru Palatul Victoria, pentru că şi-ar pierde credibilitatea, susţin sursele citate. Florin Cîţu a fost sprijinit şi de eruoparlamentarul PNL Rareş Bogdan, care a susţinut că partidul trebuie să rămână la varianta Florin Cîţu - premier. În final, Rareş Bogdan a spus că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să aibă ultimul cuvânt. 

Ludovic Orban le-a transmis colegilor de partid că nu va renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. ”USR PLUS are de ales: Cîţu premier şi eu preşedinte al Camerei Deputaţilor. Sau eu premier şi Dan Barna preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a spus Ludovic Orban în şedinţa conducerii PNL. 

Potrivit unor surse apropiate de președintele PNL, Orban ar mai fi spus și că USR PLUS ar fi propus, la negocierile din weekend, ca el să fie varianta de premier. DETALII AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.