Iohannis, avertisment pentru Barna, dar și pentru ceilalți exponenți care poartă negocieri: NU se negociază via media, întrucât ridicăm partide cu abordări extremiste!


Iohannis, avertisment pentru Barna, dar și pentru ceilalți exponenți care poartă negocieri: NU se negociază via media, întrucât ridicăm partide cu abordări extremiste!

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că va accepta orice propunere comună de premier venită din partea PNL USRPLUS și UDMR, inclusiv cele două nume vehiculate în prezent și anume Ludovic Orban, respectiv Florin Cîțu. 

"Este posibil să se înțeleagă în coaliția de centru-dreapta și să vină cu o propunere. Asta aștept eu ca și președinte, să se formeze o majoritate și să îmi propună un nume. Dacă PNL, USRPLUS și UDMR se înțeleg și vin cu o propunere, o voi accepta. Că este Orban îl accept, că este Cîțu îl accept. Sau să fie altcineva, nu știu pe cine negociază ei acolo, dar la urmă vor veni să propună ceva. Este, sigur, prima variantă și sper să meargă repede mai departe", a zis Iohannis. 

De asemenea, Klaus Iohannis a criticat ieșirea lui Dan Barna, care a încercat pe cont propriu să deblocheze negocierile, susținând o declarație de presă prin care a propus varianta ca PNL, USRPLUS și UDMR să aibă fiecare câte un vicepremier în persoana președinților de partid, iar Cătălin Drulă (USR) să fie înscăunat la șefia Camerei Deputaților. În acest sens, președintele a punctat că partidele extremiste, precum AUR, beneficiază de pe urma debandadei din cadrul negocierilor purtate de PNL USRPLUS și UDMR, întrucât cetățenii își pierd încrederea în cele 3 partide. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Soluție pentru DEBLOCAREA NEGOCIERILOR. Dan Barna (USRPLUS) le propune lui Ludovic Orban (PNL) și Kelemen Hunor (UDMR) să intre în guvern ca vicepremieri. Cum schimbă asta jocul politic

"Motivul principal pentru care cred că nu s-au înțeles până acum e că au încercat cel puțin unii să negocieze via media, ceea ce nu se face pur și simplu. O negociere se face între echipele desemnate de partide și nu se comunică rezultate intermediare, cine cu cine s-a certat. Prin astfel de comunicări nu se face decât să se scadă încrederea publicului în partide, în politicieni, un lucru care e profund contraproductiv. Ce câștigăm dacă scădem încrederea în politicieni? Ridicăm la margine partide cu abordări extremiste, partide anti-sistem", a completat Klaus Iohannis.

Pe final, Klaus Iohannis a luat în râs amenințarea lansată de AUR, formațiune care a anunțat că vrea să-l suspende din funcția de președinte al României: "Asta cu suspendarea e fumată. Este o formațiune despre care nu se prea știe ce vrea și ce face în politică".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.