Rusofilii CRIMINALI! Dodon și Șor atentează la viața și sănătatea cetățenilor R.Moldova: vor EXPLODA prețurile la medicamente. Culisele unei mineriade parlamentare pe placul Moscovei


Rusofilii CRIMINALI! Dodon și Șor atentează la viața și sănătatea cetățenilor R.Moldova: vor EXPLODA prețurile la medicamente. Culisele unei mineriade parlamentare pe placul Moscovei

În plină criză sanitară cauzată de chinavirus, majoritatea parlamentară rusofilă coordonată de Igor Dodon și Ilan Șor a votat la două mâni, miercuri, o serie de prevederi cu totul halucinante care pun în pericol viața și sănătatea cetățenilor de dincolo de Prut, dar care vor majora averile oamenilor Rusiei de la Chișinău. 

Mai exact, rusofilii au aprobat prin vot ca R.Moldova să importe și să comercializeze oamenilor medicamente neautorizate în țările lor de origine/producere, ceea ce înseamnă că piața moldovenească va fi sufocate de medicamente proaste și scumpe ce provin din statele păpușate de Rusia. Aceasta în condițiile în care R.Moldova (una dintre cele mai sărăcăcioase țări ale Europei) se zbate într-un dezastru Covid.

Fiindcă sunt gata să calce pe cadavre pentru a-și umple buzunarele, aceeași deputați rusofili au impus și o lege ce prevede ”o rețea proprie de distribuție” – e vorba despre niște farmacii mobile care să străbată satele basarabene, ”farmacii” care își vor revărsa o bună parte din profit, cel mai probabil, în buzunarele puțin spus dubiosului Șor. 

Nu în ultimul rând, oamenii binomului Dodon-Șor au anulat plafonarea adaosului commercial la medicamentele care să vând fără rețetă, fapt care va genera o veritabilă explozie a prețului la medicamente, chiar într-un moment în care cetățenii R.Moldova au nevoie ca de aer de tratamente și de asistență medicală de calitate. 

Medicul și blogger-ul basarabean Dragoș Galbur explică punctual și cu argumente, pe Facebook, impactul devastator pe care mineriada parlamentară a rusofililor îl va avea asupra cetățenilor R.Moldova:

”Știți ce s-a mai votat azi în Parlament de către alianța toxică PSRM-Șor & Co?

Importarea și comercializarea în Republica Moldova a medicamentelor NEAUTORIZATE în țara lor de origine/producere.

Ce înseamnă asta? Asta înseamnă medicamente de proastă calitate, dar la preț de medicamente de calitate superioară. De exemplu, Uzbekistan produce niște medicamente gen paracetamol, dar care sunt de 10 ori mai ieftine și mai de proastă calitate, iar Agenția Medicamentului din Uzbekistan refuză să le autorizeze și să permită comercializarea acolo, ele vor ajunge în Moldova și se vor vinde aproape de prețul celor existente, adaosul comercial fiind imens însă.

Câștigătorul? Industria și companiile farmaceutice. Ah da, și deputații care au împins legea în Parlament.

 Felicitări, moldoveni! Acum veți muri mai cu zile decât mureați până acum.

După ce au dat lege ca să poată importa în Moldova tot căcatul de medicamente din lume, au dat și lege pentru o ‹rețea proprie de distribuție›. Și anume farmacii mobile prin sate (din partea lui Ilan Șor) și vânzarea anumitor medicamente fără prescripție în magazine obișnuite. Asta e cutia Pandorei!

Alianța PSRM+Șor & Co a votat și anularea plafonării adaosului comercial la medicamentele care se vând fără rețetă, ceea ce va duce inevitabil la explozia prețului la medicamente. Vă dați seama, nimic nu poate să-i oprească acum pe deținătorii lanțurilor de farmacii să scumpească medicamentele printr-o înțelegere de cartel, atât cât vor ei (după modelul deținătorilor stațiilor PECO).

Totodată o să se scumpească medicamentele și va veni salvatorul Șor cu farmaciile lui mobile și le va da bieților oameni medicamente de prin Bangladesh și Myanmar, și aceștia desigur îl vor vota. E grav!”

Amintim că habarnismul tandemului Dodon-Chicu a cauzat, prin incompetență și cinism criminal, dezastrul Covid din R.Moldova. Vă amintim, de asemenea, că Dodon și Șor au organizat, miercuri, o adevărată mineriadă parlamentară prin intermediul căreia au impus legi scandaloase și antinaționale. Aceeași majoritate kremlinologică a impus, cu același prilej, limba rusă obligatorie pentru funcționarii de stat, ceea ce nu reprezintă doar o tentativă de re-rusificare a R.Moldova, ci și o sfidare gravă la adresa românilor și a României – mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.