Sebastian Burduja combate un fake news grosolan propagat de Gâdea: "Premierul României mi-a acceptat demisia! Nu mi se pare normal să încasez două salarii!"


Sebastian Burduja combate un fake news grosolan propagat de Gâdea: "Premierul României mi-a acceptat demisia! Nu mi se pare normal să încasez două salarii!"

Antenistul Mihai Gâdea anunța alarmist miercuri seară în emisiunea pe care o moderează că, prin prisma unui război intern în PNL, premierul interimar Nicolae Ciucă l-a dat afară pe liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, din funcția pe care o ocupa în Guvern și anume cea de secretar de stat în Ministerul de Finanțe. 

"BREAKING NEWS! Lăsăm orice! Lăsăm orice! Nu se poate! Ce se întâmplă în momentul de față este spectacol absolut! Domnul Sebastian Burduja a fost eliberat din funcție! Era ministru...era secretar de stat în Ministerul de Finanțe și este eliberat din funcție. El este cu Orban, nu? Dacă ar fi să ne uităm în momentul de față care este războiul, care este schema?", a zis Gâdea. 

Sebastian Burduja a revenit ulterior cu o serie de precizări pe Facebook, atrăgând atenția că Gâdea a propagat un fake news grosolan. Concret, Burduja a subliniat că și-a dat demisia din Guvern pentru a nu încasa două salarii pe perioada a 15 zile, prin ocuparea a două funcții incompatibile, cea de secretar de stat în MFP și cea de deputat, post în care a fost ales în urma alegerilor din data de 6 decembrie. 

Sebastian Burduja: "Ieri seară, Premierul României mi-a acceptat demisia din funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, cu începere din data de vineri, 18 decembrie. Motivul pentru care mi-am înaintat demisia e simplu: luni depun jurământul ca deputat în Parlamentul României, iar cele două poziții sunt incompatibile. Nu mi se pare normal să încasez două salarii și să ocup două funcții, chiar dacă legea permite până la 15 zile pentru a alege între cele două demnități publice.  

Cu toate acestea, unii “jurnaliști” au ales să rostogolească un fake news legat de “eliberarea mea din funcție”. Evident, nu menționează nici că a fost la cererea mea, nici că am fost ales deputat.  

Iată că am ajuns să trăim în țara în care un gest de normalitate devine ceva bizar, care necesită explicații. Eu îmi doresc ca România să devină țara în care aceste lucruri de bun simț devin un fapt la ordinea zilei. Cu atât mai mult pentru cei care trebuie să servească țara și pe cetățenii ei.  

Până una alta, eu voi continua să-mi urmez crezul: “În viață să nu faci ce poți, în viață să faci ce trebuie”.".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.