O altă persoană condamnată în Dosarul Ferma Băneasa nu este de găsit și a fost dată în urmărire de Poliție. Infractoarea Nela Ignatenko continuă să fie activă pe Facebook


O altă persoană condamnată în Dosarul Ferma Băneasa nu este de găsit și a fost dată în urmărire de Poliție. Infractoarea Nela Ignatenko continuă să fie activă pe Facebook

Nela Ignatenko, fostă Păvăloiu, condamnată în Dosarul Ferma Băneasa, alături de Remus Truică şi de prinţul Paul, a fost dată în urmărire de poliţişti, scrie news.ro. Condamnata continuă însă să fie activă pe Facebook unde postează mesaje pline de înțelepciune și evlavie: - Dacă Dumnezeu este cu tine, nu contează câți sunt împotriva ta” - și nimic despre situația sa actuală.

Ignatenko - fostă Păvăloiu -a fost condamnată definitiv joi la cinci ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare a banilor şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave. Ea este a doua persoană din acest dosar care este dată în urmărire de către autorități. 

Prințul Paul al României, condamnat la trei ani şi patru luni închisoare cu executare, a fost pus, vineri, oficial, pe lista persoanelor urmărite de Poliția Română, după ce a fost căutat acasă pentru aplicarea mandatului de arestare și nu a fost găsit. Surse din anchetă susțin că acesta ar fi plecat în Portugalia. Detalii AICI

Potrivit unui articol publicat de ziarul Curentul, Nela Păvăloiu  - în prezent Ignatenko, prin mariajul cu escrocul ucrainean autointitulat „regele paranormalului” Albert Ignatenko - este cea care i-a pus în contact, în 2005, pe Prințul Paul și Remus Truică, care i-a fost prezentat acestuia ca un om important cu solide cunoștințe juridice, cu mulți bani și bine conectat. Nela Păvăloiu era ea însăși o persoană cu puternice conexiuni în guvernul Tăriceanu.

„Ca urmare a înțelegerii avute cu inculpatul Al României Paul Philippe, inculpata Păvăloiu Nela i-a promis că, prin influență avută la nivelul funcționarilor publici cu atribuțîi în retrocedarea pădurii Snagov, ii poate determina să acționeze conform intereselor acestuia. Astfel, aceasta a făcut demersuri la Primăria Snagov și Instituția Prefectului Ilfov, a redactat cereri, memorii, a pus la dispoziția funcționarilor publici înscrisuri și, prin intermediul primarului Mușat Apostol, cu care are o relație apropiată, beneficiind de sprijinul unor persoane din conducerea unor partide politice, și-a exercitat influență asupra funcționarilor publici din cadrul comisiei locale Snagov și comisiei județene de fond funciar Ilfov, determinându-i să valideze retrocedarea către inculpatul Al României Paul a suprafeței de 46,78 ha teren forestier, deși acesta nu a depus cerere în mod valabil, nu a făcut dovadă titlului lui Carol al ÎI-lea sau drepturilor sale succesorale după acesta. În schimb, inculpata Pavaloiu Nela urmă să primească 30% din valoarea bunului ce urmă a fi retrocedat", au fost acuzațiile aduse de DNA.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.