Tensiunile escaladează în PNL. Rareș Bogdan: "Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuție în partid!"


Tensiunile escaladează în PNL. Rareș Bogdan: "Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuție în partid!"

Negocierile purtate ieri de președintele PNL, Ludovic Orban, cu USRPLUS și UDMR, în urma cărora s-a stabilit formula guvernamentală, au generat tensiuni în rândurile liberalilor, unii dintre aceștia fiind nemulțumiți că liderul formațiunii politice a cedat cam mult teren în fața partenerilor, de exemplu Ministerul Dezvoltării, pentru a primi în schimb susținerea pentru șefia Camerei Deputaților. 

Tensiunile au escaladat în momentul în care secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a trimis un mesaj către liberali prin care se anunța convocarea unui BPN în această seară, de la ora 19, ședință care nu a mai avut loc, întrucât Ludovic Orban a precizat că nu a fost convocată statutar. 

"Biroului Politic Național al PNL va fi convocat de președintele PNL, Ludovic Orban, la finalizarea negocierilor care se află în acest moment în desfășurare. BPN convocat în această seară (ora 19), NU s-a realizat în mod statutar, întrucât NU a fost convocat de președintele PNL. Ludovic Orban", a transmis tabăra președintelui PNL. 

În acest context, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat sâmbătă, pentru stiripesurse, faptul că BPN-ul va avea loc la o dată ulterioară, întrucât liderii PNL vor să afle ceea ce s-a discutat în cadrul negocierilor guvernamentale de vineri.

"Da, este o chestiune de normalitate, noi ne dorim ca liderii PNL să fie informați despre stadiul negocierilor. Pur și simplu, noi suntem oameni responsabili și ne bucurăm că discuțiile pe marginea programului de guvernare merg foarte bine, se mișcă foarte rapid, iar acesta este un lucru foarte bun. S-a discutat și partea politică și este important pentru întreg partidul, cu atât mai mult cu cât a ieșit fum alb la negocierile de ieri, să știm exact în ce etapă ne aflăm și ce va urma din acest punt încolo.

Cu respect pentru Ludovic, dar aici este vorba despre o discuție în partid, avem un partid mare, un partid viu, iar liderii PNL doresc să știe ce anume s-a negociat. Domnul Ludovic Orban are dreptul de a convoca BPN-ul, la fel cum acest drept îl are și Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, dar și o treime din membrii BPN. Sunt organizații mari din Transilvania, din Sudul țării care doresc să știe ce s-a negociat și cum vom merge mai departe. Nu este nimic războinic, nu înțeleg de ce această agitație, aici este vorba doar despre o discuție în cadrul partidului", a zis Rareș Bogdan.

Pe de altă parte, Rareș Bogdan a precizat că România are nevoie de un Guvern, motiv pentru care pot fi amânate discuțiile în cadrul PNL. 

"Pentru noi este mai importantă țara și o guvernare cât mai reușită, iar dacă pentru asta trebuie să amânăm discuțiile în partid, asta vom face. Amânăm discuțiile pentru o dată ulterioară", a completat liderul liberal. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.