Scriitorul Radu Paraschivescu, avertisment pentru Iohannis, după promovarea dubiosului Câmpeanu la Ministerul Educației: ”Proiectul ‹România educată› se golește de conținut”


Scriitorul Radu Paraschivescu, avertisment pentru Iohannis, după promovarea dubiosului Câmpeanu la Ministerul Educației: ”Proiectul ‹România educată› se golește de conținut”

Scriitorul, publicistul și omul de televiziune Radu Paraschivescu avertizează, pe pagina de Facebook a domniei sale, că prea mult lăudatul proiect al președintelui Klaus Iohannis – intitulat ”România educată” – se golește de conținut, încet-încet, prin propulsarea controversatului Sorin Câmpeanu la portofoliul Educației și Cercetării. 

Vă amintim că numitul Sorin Câmpeanu a fost inițiatorul ordonanței pentru amnistierea plagiatorilor și, totodată, s-a ”nimerit” să fie rectorul universității la care Baranga a devenit coordonator de doctorate, deși nu avea nici măcar diplomă de BAC. 

Ex-gropar&ministru al Educației în Guvernul Victor Ponta și fost combinagiu ALDE, traseistul politic Câmpeanu a fost părinte fondator și vicepreședinte al Pro România. În prezent a parvenit ministru peste un portofoliu esențial și vicepreședinte al PNL. 

”Ca propunere pentru Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Sorin ‹Câmpeanu e dovada că lucrurile nu au fost bine cumpănăşite. Încet-încet, proiectul România educată› se goleşte de conţinut”, scrie Radu Paraschivescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.