LOVITURĂ pentru Putin: o clinică din Moscova anunță că va aduce vaccinurile Pfizer și Moderna în Rusia! Nici măcar rușii nu au încredere în vaccinul Kremlinului


  • ACP
  • Dec 29, 2020 22:21
  • 1726
LOVITURĂ pentru Putin: o clinică din Moscova anunță că va aduce vaccinurile Pfizer și Moderna în Rusia! Nici măcar rușii nu au încredere în vaccinul Kremlinului

O clinică din Moscova a anunțat că intenționează să aduca în Rusia două vaccinuri dezvoltate de companii occidentale, vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna, după cum a declarat, săptămâna asta, Evgeny Tugolukovp, șeful clinicii. 

Clinica face parte dintr-o rețea medicală care funcționează sub un regim juridic special, ce îi permite să ocolească o bună parte din încurcatele proceduri birocratice legale privind înregistrarea medicamentelor în Rusia. 

Clinicile din rețeaua Skolkovo pot utiliza medicamente care sunt aprobate și folosite în țările europene, dar care nu au fost înregistrate în Rusia. În aceste condiții clinica Hadassah din Moscova poate începe să administreze vaccinurile Pfizer-BioNTech și Moderna fără a aștepta înregistrarea oficială la nivel național. 

Tugolukov a spus că nu poate preciza când va aduce vaccinurile occidentale, deoarece cererea globală este mult mai mare decât oferta producătorilor occidentali, cel puțin în acest moment. 

La începutul lunii, Rusia a demarat campania de vaccinare în masă cu vaccinul Sputnik V dezvoltat pe plan intern de Institutul Gamaleya, administrat de stat, din partea căruia au venit asigurări ferme că vaccinul este sigur și are o eficiență de 92%. 

Institutul Gamaleya va colabora chiar cu producătorul britanic de medicamente AstraZeneca, pentru un studiu clinic în care va fi testată eficacitatea vaccinurilor administrate împreună. 

Așa fiind, rușii se arată foarte sceptici în privința vaccinului lor național, după cum au indicat sondajele făcute de institute specializate din Moscova, deși nu a fost anunțată nicio reacție adversă după administrarea lui și acesta este deja exportat în mai multe țări – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.