Erdogan, un nou atac mizerabil la adresa creștinismului: organizează un festival internațional de UMOR într-o biserică armeană din Turcia


  • ACP
  • Jan 2, 2021 21:18
  • 2334
Erdogan, un nou atac mizerabil la adresa creștinismului: organizează un festival internațional de UMOR într-o biserică armeană din Turcia

Săptămânalul armean Agos a anunțat că administrația Erdogan a hotărât de curând să dea o altă întrebuințare unei biserici din provincia Konya decât cea de cult. 

Biserica armeană Sfânta Treime, care a fost închisă din 2017 atât pentru serviciul de cult cât și pentru vizitare, după ce a fost restaurată de statul turc, va fi redeschisă pentru a gazdui un festival internațional de umor la o dată încă neanunțată.

Transformarea bisericii armene vine după transformarea de anul trecut a două clădiri creștine renumite în moschei – Catedrala Sfînta Sofia și Biserica Chora din Istanbul. 

Organizația creștină americană International Christian Concern a criticat autoritățile turce pentru imensul abuz făcut împotriva comunității creștine armene din Turcia, care oricum se simțea în nesiguranță după războiul azero-armean, care a redeschis rănile vechi ale comunității armene. 

Într-o declarație publică, organizația americană a sancționat ipocrizia Ankarei, care pretinde oficial că folosește locașurile de cult creștine „ca exemplu pentru arena internațională despre modul în care îi pasă de libertatea religioasă”

„Cu toate acestea, este un punct în care (Ankara) confundă libertatea religioasă cu turismul religios... Statul culege recompensele monetare ale restaurării bisericilor în situri culturale și muzee, iar comunitatile creștine rămase sunt forțate apoi să facă petiții statului pentru accesul la aceste site-uri în scopuri de închinare”, au mai declarat cei de la International Christian Concern. 

Iar Turcia, țară condusă de un regim autoritar și mare campioana a încălcării drepturilor omului, este din prima zi a acestui an la comanda Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) a NATO.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.