Turcia lui Erdogan redevine ”omul bolnav al Europei”. Noi atacuri abjecte la adresa creștinismului și a Armeniei. România trebuie să recunoască oficial GENOCIDUL armean


Turcia lui Erdogan redevine ”omul bolnav al Europei”. Noi atacuri abjecte la adresa creștinismului și a Armeniei. România trebuie să recunoască oficial GENOCIDUL armean

Erdogan organizează un festival de umor într-o Biserică din Turcia. Biserica a aparținut comunității creștine armene pentru care noua republică islamistă de la Ankara manifestă un dispreț fără precedent în politica internațională recentă. 

Mesajului regimului Erdogan vine să arate desconsiderarea totală pe care puterea politică din Turcia o manifestă la adresa moștenirii creștine din Anatolia cât și lipsa unei minime înțelegeri a principiilor care stau la baza conceptului de libertate religioasă. 

Turcia de astăzi este radical diferită de cea de acum 20-30 de ani; Turcia controlata de AKP redevine ”omul bolnav al Europei” gata să se dedea la cele mai josnice provocări și să sfideze ordinea democratică internațională fără nicio remușcare. 

În acest context România, ca stat succesor al Imperiului Roman de Răsărit (prăbușit la 1453), are datoria de a fi în prima linie a apărării creștinilor din Orientul Apropiat și cred că devin lucruri de reală urgență națională atât recunoașterea la nivel de stat de către România a genocidului armean negat cu brutalitate de puterea actuală din Turcia, cât și susținerea pe toate căile posibile a Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol și a tuturor comunităților creștine care se luptă să supraviețuiască pe teritoriul Turciei. 

Pentru foarte mulți dintre noi, creștini ortodocși din România, batjocorirea Catedralei Sfânta Sophia din Constantinopol, urmată de alte biserici creștine de pe teritoriul Turciei de azi pângărite de regimul Erdogan, este un atac direct la spiritualitatea noastră multimilenară! 

Suntem români și suntem alături de frații noștri creștini umiliți și batjocoriți din Levant, Asia Mică, Orientul Mijlociu ori Africa!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.