Un fost coleg al Doinei Gradea din CA al TVR face o dezvăluire-cheie: PSD și-a dat acordul pentru programul de Revelion!


Un fost coleg al Doinei Gradea din CA al TVR face o dezvăluire-cheie: PSD și-a dat acordul pentru programul de Revelion!

Șefa SRTv , Doina Gradea, s-a apărat luni în scandalul privind programul de Revelion care a fost difuzat la televiziunea publică, spunând că nu a intervenit în propunerile de programe TVR pentru respectiva seară, întrucât experienţa de zeci de ani în televiziune a învăţat-o că cenzura nu duce la nimic bun.

Pe de altă parte, politologul Radu Carp, fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune, a atras atenția că Doina Gradea minte că nu a intervenit în propunerile de programe TVR pentru Revelion, întrucât "contractul a fost împărțit în două contracte pentru a se ocoli Consiliul de Administrație al TVR, câștigătorii erau cunoscuți dinainte, s-a vrut acest profil de program, cu acest gen de invitați".  

De asemenea, Radu Carp a semnalat că atitudinea Doinei Gradea, dar și mesajele transmise de invitați în cadrul programului de Revelion, afirmații care au încurajat nerespectarea normelor epidemiologice, au în spate un regizor comun și anume Partidul Social Democrat. 

"Doamna Doina Gradea afirmă că nu poate face "cenzură" și din acest motiv nu a intervenit în programul de Revelion.  

Este vorba de altceva în acest caz. Contractul a fost împărțit în două contracte pentru a se ocoli Consiliul de Administrație al TVR. Câștigătorii erau cunoscuți dinainte. S-a vrut acest profil de program, cu acest gen de invitați.  

Dacă doamna Gradea vorbește despre utilizarea corecta a banului public, să răspundă la întrebarea de ce s-a externalizat programul de Revelion? De ce nu s-a recurs la angajații TVR?  

Chiar și în cazul unei externalizări, un produs de acest fel trece prin mai multe filtre, iar PDG are datoria sa vizioneze toate producțiile anterior difuzării.  

Producția însă nu putea fi oprita, întrucât întreaga operațiune a fost premeditată. Dacă doamnei Gradea îi plac Dan Bittman și Vacanța Mare, este opțiunea dânsei, dar mesajul care s-a transmis pe post nu este "satiră" sau "bășcălie", ci instigare la nerespectarea unor reguli impuse de stat, printr-o televiziune finanțată de stat.  

Atitudinea ofensivă a doamnei Gradea are o singura explicație: în spatele ei este PSD care și-a dat acordul legat de o asemenea abordare. Mesajul PSD a fost de altfel exact precum cel exprimat de Vacanța Mare.  

Surprinde absenta CNA. Doamna Doina Rusu a ridicat o problemă, dar toți ceilalți membri tac. Nu au primit (deocamdată) punctul de vedere de la politicieni", a scris Carp pe Facebook. 

Potrivit Paginademedia.ro, înțelegerile încheiate de TVR cu Vacanța Mare însumează aproape 50.000 de euro. "Este vorba de mai multe contracte, încheiate separat, la începutul lunii decembrie, cu Mugur Mihăescu, cu Radu Pietreanu și cu firma lor de producție, R&M Production", afirmă site-ul citat.

Contactat de Paginademedia.ro, Mugur Mihăescu a declarat că propunerea pentru Revelion a venit din partea TVR și că programul a fost filmat în pub-ul din Centrul Vechi, la St. Patrick. "A fost o negociere, cât am considerat că este valoarea noastră pe piață", a afirmat Mugur Mihăescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.