Claudiu Năsui repară relațiile româno-japoneze, grav alterate de PSD. Discuțiile importante purtate de ministrul Economiei cu ambasadorul Japoniei la București


Claudiu Năsui repară relațiile româno-japoneze, grav alterate de PSD. Discuțiile importante purtate de ministrul Economiei cu ambasadorul Japoniei la București

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, s-a întâlnit joi cu ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, în cadrul discuțiilor fiind asigurat în legătură cu interesul Executivului de la Tokyo pentru oficializarea Parteneriatului Strategic cu România. 

"Astăzi am avut plăcerea de a primi vizita E.S. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei la București.

Dezvoltarea relațiilor economice și comerciale între România și Japonia este un obiectiv comun și m-am bucurat să aflu despre interesul executivului de la Tokyo pentru oficializarea Parteneriatului Strategic cu Bucureștiul, precum și al mediului de afaceri din Japonia pentru investiții și cooperare.

De asemenea, este absolut necesară îmbunătățirea cadrului juridic românesc în domeniul economic în vederea creării unui climat de încredere pentru mediul de afaceri. Aici mă refer la importanța debirocratizării și a simplificării legislației și a procedurilor ca priorități pentru executivul de la București în perioada următoare", a precizat ministrul Economiei pe Facebook. 

Bilaterala București-Tokyo de astăzi e un pas important al reconsolidării relațiilor dintre România și Japonia, dat fiind modul în care PSD și-a bătut joc în 2018 de acest capitol al politicii externe. Primul şef de Guvern din Japonia ajuns în țara noastră, Shinzo Abe, nu a avut de cine să fie primit la Palatul Victoria în 2018. În programul stabilit al vizitei, premierul nipon urma să aibă discuții cu Mihai Tudose și să participe la un dejun oferit de acesta. Cu toate acestea, Tudose a demisionat din funcția de premier cu o seară înainte de venirea importantului oaspete străin, iar evenimentele oficiale au fost anulate. Premierul Japoniei era însoțit de reprezentanții a peste 30 de companii japoneze, dimensiunea dezastrului diplomatic creat de PSD fiind cu atât mai mare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.