Antivacciniștii s-au dezlănțuit împotriva unui cunoscut preot ortodox, după ce acesta a precizat că alege să se vaccineze contra COVID-19: Vaccinul "este o bombă introdusă în organism"/ "Foarte dureros! Iertați! Chiar nu vă seamănă cu Apocalipsa?”/ "Îmi este milă de oamenii care vă urmăresc și sunt influențați de dumneavoastră"


Antivacciniștii s-au dezlănțuit împotriva unui cunoscut preot ortodox, după ce acesta a precizat că alege să se vaccineze contra COVID-19: Vaccinul "este o bombă introdusă în organism"/ "Foarte dureros! Iertați! Chiar nu vă seamănă cu Apocalipsa?”/ "Îmi este milă de oamenii care vă urmăresc și sunt influențați de dumneavoastră"

Preotul ortodox Visarion Alexa, parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul bucureștean Militari și una dintre cele mai echilibrate voci clericale din spațiul public, a participat, luni seară, la o dezbatere televizată despre vaccinare, explicând că biserica nu a exclus niciodată munca medicilor, un exemplu în acest sens fiind chiar prezența preoților în spitale unde, înainte de o operație riscantă, pacientul este adesea împărtășit și spovedit.  

Actul medical nu este altceva decât noblețea lui Dumnezeu care încearcă să scoată suferința din viața noastră, să ne vindece”, a mai precizat Visarion Alexa într-un comentariu pe pagina sa de Facebook în care a explicat că „vindecarea oamenilor a venit și prin vaccinuri”. Postarea în care a mărturisit că și-a vaccinat copiii conform schemei recomandate de medici și că el însuși se va vaccina împotriva noului coronavirus a determinat numeroase comentarii critice, unele chiar virulente, din partea antivacciniștilor credincioși care spun că erau mari admiratori ai preotului până la aceste afirmații „dezamăgitoare”. Unii critici l-au comparat chiar cu Iuda, atrăgându-i atenția că stă prea mult prin emisiuni de televiziune și pe Facebook, predându-se astfel cu ușurință „puterilor antihristice”. Alții au vorbit despre înfrățirea bisericii cu „dracul” sau chiar despre o iminentă Apocalipsă.  

Visarion Alexa, pe pagina personală de Facebook:

"Argumentul vaccinării rămâne apanajul lumii medicale. Eu nu-i pot spune omului ce să facă, însă îl pot informa, pot pune la dispoziția sa ceea ce am primit din surse avizate, și îi pot spune ce voi face eu. Dar cred că orice om vaccinat sau nevaccinat are dreptul să intre în biserică. 

Tot binele vine numai de la Dumnezeu. El e sursa binelui. Dracu’ nu face bine, asta e clar. 

Pandemiile au început cu virusuri și s-au încheiat cu vaccinuri. 

Aici, pe pământ, noi trăim într-o vale a plângerii. Dumnezeu, la un moment dat, ne-a lăsat pentru un timp singuri, pentru că asta am vrut. Apoi, l-a trimis pe Fiul Său între noi, să ne învețe cum să ne descurcăm în lumea aceasta (nu cum să facem bussines), cum să rămânem mereu cu Fața spre El, pentru a ne putea întoarce Acasă. 

Ce s-a întâmplat acum pe pământ nu este, deci, ceva nou. Suferința a existat în valea plângerii dintotdeauna, și Însuși Domnul a venit între noi să ne scape de durere, de chin, dându-și, la urma urmei, și viața pentru lucrul acesta.  

Omul luptă și el în fiecare zi cu suferința, iar actul medical nu este altceva decât noblețea lui Dumnezeu care încearcă să scoată suferința din viața noastră, să ne vindece. 

Cu ghilimelele de rigoare, oare Iisus nu a vaccinat oameni? Să ne amintim Evanghelia care ne spune cum a luat tină (pământ, materie) și a pus pe ochii unui orb, vindecându-l. Așadar, materia, zidită de Dumnezeu și folosită de om, poate aduce tămăduire.  

Vindecarea este, deci, un act divin. Medici competenți, studii întregi, istoria pandemiilor ne spun, ne arată că vindecarea oamenilor a venit și prin vaccinuri, prin acest act medical. 

Atât Biserica Romano-catolică, precum și Biserica Ortodoxă, și multe alte culte din România au preoți reprezentanți religioși în spitale. Preotul, înainte ca bolnavul să intre într-o intervenție chirugicală, trece pe la el, îl spovedește, îl împărtășeste, îi dă Agheasmă Mare, iar omul intră în operație, cu nădejde în Domnul și cu încredere în medic. 

Vedeți dumneavoastră, credința și știința nu se exclud- preotul nu exclude medicul, și nici medicul, preotul- ci se completează, se îmbină în lucrarea lui Dumnezeu. Adesea auzim medici spunând: “Dragul meu, eu te tratez, Dumnezeu te vindecă!”/ “Atât am putut face eu, Dumnezeu poate face mai mult!” 

Pentru noi, oamenii credincioși, Hristos este Marele Doctor. Așa Îl numim: “Doctorul și tămăduitorul sufletelor și al trupurilor noastre.” Cum, de vreme ce-L numești pe Hristos doctor, nu crezi în doctorul pe care tot Hristos l-a pus pe pământ să lucreze spre vindecarea ta?! 

Patriarhul împreună cu Sinodul Bisericii Ortodoxe Române au decis, la sugestia Ministerului Sănătății, să preia materialul informativ despre vaccinare și să-l trimită tuturor eparhiilor din țară. 

Materialul este un ghid prezentat într-o formă concisă, pe care un preot, un enoriaș, îl poate folosi pentru a se informa corect despre ce înseamnă vaccinul și vaccinarea. 

Am identificat zilele acestea câteva puncte pe care unii oameni credincioși- enoriași, preoți sau profesori de teologie- le ridică atunci când vine vorba despre acest subiect. Unul dintre acestea este faptul că vaccinurile nu respectă bioetica, pentru că, în alcătuirea lor au fost folosite celule provenite de la fetuși avortați. 

L-am ascultat însă pe imunologul român Ștefan Dascălu, de la Universitatea Oxford, care spune că vaccinurile actuale nu conțin astfel de celule. Aprobă faptul că aceste celule se regăsesc în lumea medicală încă din 1960, însă nu se mai utilizează. Vorbim de un om performant în lumea medicală... 

Multă lume contestă ora de religie din curicula școlară, însă cred că o oră de religie bine făcută împiedică radicalizarea.  

Ora de religie ar trebui să-l pregătească pe om să înțeleagă, din punct de vedere spiritual, realitățile lumii în care trăiește, astfel încât să nu se radicalizeze. 

Această radicalizare s-a văzut, din păcate, acolo unde omul e slobod să spună orice. În mediul online. Am văzut-o pe pagini de internet intitulate ortodox, creștin, însă în spatele acelor pagini nu se află o instituție, să știți, nu se află cineva care își asumă ce spune. 

Argumentul vaccinării rămâne apanajul lumii medicale. Eu nu-i pot spune omului ce să facă, însă îl pot informa, pot pune la dispoziția sa ceea ce am primit din surse avizate, și îi pot spune ce voi face eu.  

Îi pot spune că mi-am vaccinat copiii cu vaccinurile din schema de vaccinare și că mă voi vaccina și eu împotriva acestei boli care a blocat lumea, care ne-a ținut departe unii de alții. Mă voi vaccina pentru că nu vreau nici să dau boala enoriașilor mei și nici să o duc acasă familiei mele, dar și pentru că aceasta este calea prin care ne putem relua viața de dinainte de această pandemie. 

Domnul să ne miluiască!". 

Câteva dintre reacțiile antivacciniștilor religioși la comentariile de mai sus ale părintelui Alexa:

Alice PopescuIuda tradeaza fiul omului crezand ca face bine. Degeaba i-a parut rau dupa aceea! 

Anghel AndreeaEu sunt prea mic, ca om vorbind, de aceia consider ca il voi urma pe parintele Iustin si va voi lasa pe dumneavoastra pe drumul dumneavoastra...vaccinul nu opreste boala, vaccinul acesta nu ajuta cu nimic! 

Imi este mila insa de zecile de oameni care va urmaresc si sunt influentati de dumneavoastra... 

Cu iertare 

Nicolae Calota: Dumnezeu ne-a făcut ca sa ne omoare cu viruși? Si "salvarea" vine de la Bill Gates si Arafat? Eu cred că cele mai de preț daruri cu care am fost înzestrați de Dumnezeu sunt libertatea si liberul arbitru, deci lăsați oamenii in pace si aveți grijă de misiunea dvs. 

Reid Barbarino: Asa se intampla cand stam la tv prin emisiuni si pe facebook mai mult decat la rugaciune, ajungem sa dezertam si sa ne lepadam in fata puterilor antihristice ce s-au dezlantuit asupra omenirii. Asa a fost si pe timpul sfintilor inchisorilor, probabil asa va fi si acum. Biserica lumeasca, institutionala va face compromisul cu dracul. 

Roxana Stroe: Eu cred că mai degrabă nu la ,,sugestia", ci la presiunea guvernului si ministerului sănătăți BOR a acceptat această mascaradă. Iar părerile medicilor, cercetătorilor, virusologilor sunt împărțite si mediatizate doar cele provaccinare, iar, celelalte păreri opuse vaccinării sunt CENZURATE, la fel și efectele adverse raportate nu sunt recunoscute si nici mediatizate că le-ar strica planurile multora. 

Laurentiu Nicolae: Sarutmana! Candva era incredere in medici dar acum medicina e dirijata de politica globalista! Vaccinul are multe necunoscute insa! E posibil sa ne facem vinovati pentru efectele negative inca necercetate indeajuns! Suntem cobai? De ce a trebuit Biserica sa se implice in aceasta campanie care e pe cale sa desfiinteze libertatea omului? Ne indreptam catre o directie contrara omenescului! Nu e obligatriu dar este restrictiv ceea ce este acelas lucru! Ne vom mai intoarce la viata fireasca? Vom mai trai fara atata minciuna si spaima? Cu ce se poate forta Biserica sa asculte de aceste tendinte inumane? Nu-mi dau seama! Suntem doar niste marionete ca asta ne spune frica sa facem! Ce putem pierde daca TOTI am spune NU? 

Mancam ce vor ei respiram ce vor ei si mi se spune sa ma incred in ei. Sk cine ma sfatuieste? Tocmai Biserica mea, nadejdea mea! Foarte dureros! Iertati! Chiar nu va seamana cu Apocalisa? Nu zic ca asta ar fi pecetea insasi, nu am de unde sa stiu, insa asemănarea aceasta este inca un mare pas catre aceasta! Concluzia ar fi ca oameni din Biserica si atunci va indemna poporul la a accepta pecetea! Si intreb: pe cine slujesc aceia? Nu judec pe nimeni! Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa ne ierte! Iertati-ma! 

Maria Magdalena: Pff, pur și simplu decepționata! Ăsta nu e vaccin, e o bomba introdusa în organism. Va declanșa alte boli mult mai grave, poate chiar netratabile. Și nu o spun eu, ci medicii cu renume. Dumnezeu să lumineze mintea la toată lumea! 

Maria Ramona: Sincer, eu personal nu cred in acest vaccin, iar in acest context de pandemie cu siguranța suntem toți la mila Domnului ! Iar singurul vaccin lăsat de Dumnezeu sa nu uitam este Sf Împărtășanie , restul sunt făcute de om pentru putere și alte lucruri ! Doamne ajuta tuturor și Dumnezeu sa va lumineze pe toți 

Mihaela Mhaela: Cu Noi este Dumnezeu ,pot merge n viata fara vaccin! Banuiesc ca stiti cum traia Teodora de la Sihla si Sfantul Ilie!Pot apara vaccinuri cu nemiluita de acum incolo! Nu sant de acord cu dumneavoastra! Doamne ajuta! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.