Bogdan Stanoevici a murit răpus de virusul în care nu credea. El a participat la proteste împotriva „dictaturii medicale”


Bogdan Stanoevici a murit răpus de virusul în care nu credea. El a participat la proteste împotriva „dictaturii medicale”

Actorul Bogdan Stanoevici, fost ministru al Românilor de pretutindeni în guvernul Ponta, candidat la preşedinţie, primărie, parlament, a murit după ce mai multe zile s-a aflat în stare critică. El fusese testat pozitiv pentru noul coronavirus, virus de a cărui existență se cam îndoia, alegând să critice restricțiile oficiale și chiar purtarea măștii. 

Stanoevici, 62 de ani, fusese intubat în secţia de terapie intensivă a spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală. Surse medicale au precizat recent că a fost internat în urmă cu o lună după ce s-a infectat cu coronavirus, iar starea lui s-a agravat în ultima perioadă. Stanoevici era un contestatar al măsurilor de protecţie împotriva infectării cu SARS-CoV-2 şi era în prima linie a protestatarilor antimască în urmă cu câteva luni.

În 16 mai 2020, Stanoevici a participat la un miting împotriva presupusei ”dictaturi sanitare” în Piața Victoriei, unde s-a pupat și s-a îmbrățișat cu alți protestatari. Atunci, alãturi de Adrian Severin, el a cerut „imunizare naturală”.

Întrebat de ce nu poartă mască sanitară, Stanoevici a răspuns, pe la începutul pandemiei, că este sănătos tun şi că nu încalcă legea. O apropiată de-a lui a declarat însă pentru Realitatea, imediat ce vestea morții a devenit publică, că actorul ar fi avut astm bronșic. 

"Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum - faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment", spunea Stanoevici.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.