Motivul conflictului dintre Boc și Voiculescu: demiterea directorului Spitalului județean Cluj. Acuzațiile unui deputat USRPLUS


Motivul conflictului dintre Boc și Voiculescu: demiterea directorului Spitalului județean Cluj. Acuzațiile unui deputat USRPLUS

Deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu, apropiat al ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, susține că atacurile publice la adresa acestuia venite din partea primarului Clujului Emil Boc au drept cauză decizia de schimbare din funcție a directorului Spitalului județean Cluj, Petrică Șușca. El susține că cei doi fac parte dintr-o „structură de tip mafiot”, care-l include și pe europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan.

Emanuel Ungureanu a postat pe Facebook un text pe care îl reproducem integral:

„E război!

De ce este atât de supărat domnul Emil Boc pe ministrul Vlad Voiculescu? Patru zile consecutiv l-a atacat primarul Clujului pe domnul Voiculescu. Motivul real.

După șapte ani de abuzuri groase, trei rapoarte ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Petrică Șușca a fost schimbat din fruntea Spitalului Județean Cluj. Șușca este protejat de Boc și de locotenenții lui: Stamatian, Buda, Rus și mai nou, deputatul Moisin.

 

Petrică Șușca

Deputatul Moisin l-a interpelat cu tupeu pe Vlad Voiculescu în legătură cu schimbarea lui Șușca, deși Șușca a fost schimbat în iulie timp de 3 ore de către fostul ministru penelist Tătaru, apoi, șeful lui Moisin, l-a sunat pe Tătaru și l-a pus cu pixul înapoi pe Șușca, în aceeași zi, cu tupeu...

Pretextul atacului a fost găsit.  

Boc, deși este jurist, minte gros cum că autoritățile locale nu ar avea bază legală să se implice financiar în vaccinare.

Iată baza legală, Legea 95/2006 adică Legea Sănătății Publice (...) La articolul 2, alineatele 7 și 8, scrie clar, chiar și pentru domnul Boc care, după ce a patronat jaful țării în guvernarea neagră PDL, se preface preocupat de lege și ordine:

<<Asistența de sănătate publică este garantată de stat și finanțată de la bugetul stat, bugetele locale, bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, sau din alte surse, după caz, potrivit legii.>>

Deci, domnul Boc are legea de partea lui și resursele necesare să contribuie din bugetul bogat al Clujului la efortul de vaccinare.

Poate să mai taie domnul Boc din banii dedicați unor firme de casă și face ușor rost de 30.000 de euro, poate să mai dea afară din Primăria Cluj neamurile și lipitorii de afișe de la partid sau poate suna la prietenii cărora le-a eliberat autorizații de construire pentru blocuri între case să facă o mică sponsorizare.

Dacă mă enervez, dar nu îmi permit, îmi amintesc cum i-a făcut cadou Boc lui Lucan în centrul Clujului, un teren de 1000 de metri pătrați, pe bani de înghețată, pentru afacerea Lukmed. Afacere cercetată de procurorii leneși de la DIICOT de vreo trei ani.

Mâine, vă arăt cu documente, de ce îl atacă Rareș Bogdan pe Vlad Voiculescu și contractele de publicitate ale firmei Trend Communication, controlată până mai ieri de Rareș Bogdan, cu Spitalul Județean Cluj-Napoca condus până în 6 ianuarie de protejatul lui Boc, Petrică Șușca.

E război. Un război cu structuri de tip mafiot. Motivul pentru care am intrat în politică.”

Emanuel Ungureanu

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.