PSD visează să revină la ciolan. Firea dă tonul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu


PSD visează să revină la ciolan. Firea dă tonul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Prim-vicepreședinta PSD Gabriela Firea a declarat miercuri seară la Antena 3 că PSD ia în calcul inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. 

"Eu îmi doresc (o moţiune de cenzură -n.red.). Nu aş vrea să spun eu acum, să anticipez ceea ce se va decide în cadrul Comitetului Politic Naţional, dar sunt convinsă că ceilalţi preşedinţi de organizaţii din ţară vor fi de acord cu un astfel de demers. Nu de alta, dar să ştiţi că o moţiune în sine este chiar bugetul, dacă bugetul cade în Parlament, Guvernul trebuie să plece acasă. Deci primul examen al Cabinetului PNL-USR PLUS este ajungerea bugetului în Parlament", a declarat Gabriela Firea, citată de g4media.

De asemenea, Gabriela Firea a reiterat că dorește redeschiderea școlilor, spunând că președintele PNL Ludovic Orban a pledat cel mai intens pentru menținerea învățământului online. 

"Noi am afirmat încă de anul trecut, și nu doar am afirmat, am avut și diferite demersuri, fie în Parlament, fie acțiuni publice, în care am solicitat imperativ Executivului să deschidă școlile. E adevărat, cu măsurile care se impun în această perioadă.  

Ministrul Sănătății ar vrea să meargă pe această variantă a redeschiderii școlilor, dar ezită în acest moment să aibă o atitudine mai tranșantă,  probabil pentru a nu-l supăra pe domnul CÎțu, pentru a nu-l supăra pe președintele partidului majoritar din coaliție, pe domnul Orban, despre care spuneam că a fost cel mai îndârjit în a ține învățământul online într-o țară care nu are posibilitatea să asigure învățământ online pentru toți elevii. Și avem cifrele deja recunoscute de noul ministru.  

Demersurile noastre nu vor fi doar în zona postărilor pe Facebook, sau în zona declarațiilor la emisiuni, ci în Parlament vom avea atitudini cât se poate de ferme, în cadru democratic", a mai precizat Firea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.