Se împlinesc 21 de ani de la despărțirea de Ion Rațiu. Lordul Inimilor noastre este prezent în gândurile noastre


Se împlinesc 21 de ani de la despărțirea de Ion Rațiu. Lordul Inimilor noastre este prezent în gândurile noastre

Președintele PNȚ Maniu-Mihalache – l-am numit pe antreprenorul Radu Rizescu – amintește, pe Facebook, că se împlinesc 21 de ani de la despărțirea de Ion Rațiu:

”‹Fă ceva pozitiv pentru ţara ta şi pentru compatrioţii tăi. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fă-o în fiecare zi!› 

Ion Rațiu s-a întors în 1990 în România punându-și mintea, priceperea și resursele financiare la dispoziție pentru readucerea național-țărăniștilor în primul plan al politicii, acționînd cu politețe și candoare într-o lume obișnuită să vadă diaspora cu suspiciune și bunăstarea ca pe o vină a celui care a dobândit-o.

A inspirat pe tinerii politicieni și jurnaliști ai anilor ꞌ90 și a fost privit cu dragoste de cei apropiați și cu respect de adversari.

A lăsat pe lângă activitatea politică si o operă importantă memorialistică, iar fundația pe care familia lui a creat-o în memoria sa se implică în continuare în promovarea valorilor democratice în rândurile noilor generații.

Astăzi se împlinesc 21 de ani de la despărțirea de Rațiu, iar oamenii și-l amintesc ca pe un democrat desăvârșit, un patriot adevărat și președintele pe care România nu a avut norocul sa îl aibă.

Lordul Inimilor noastre este prezent în gândurile noastre, iar acțiunile și principiile sale reprezintă un reper important pentru noi.

Dumnezeu să il odihnească la Dreapta Sa!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.