Femeia bănuită că a vrut să vândă rușilor laptopul lui Nancy Pelosi a fost identificată de mama sa. Ea a participat la ASEDIUL Capitoliului


Femeia bănuită că a vrut să vândă rușilor laptopul lui Nancy Pelosi a fost identificată de mama sa. Ea a participat la ASEDIUL Capitoliului

Femeia suspectată că a intenţionat, fără succes, să vândă serviciilor ruse computerul liderei democraţilor din Camera Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, furat în timpul asaltului asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie, are 22 de ani și se numește Riley June Williams, scrie AFP. Ea a fost identificată inclusiv de mama ei în imaginile cu asaltul de la Capitoliu.

Pe numele tinerei, despre care mama sa a spus la ITV că a părăsit domiciliul familial, a fost emis un mandat de arestare, care a și fost pus în aplicare, ea aflându-se în prezent în custodia autorităților. Potrivit actului de inculpare, consultat de AFP, Riley June Williams, originară din Pennsylvania, s-a numărat printre cei care au luat cu asalt Capitoliul. Actul de inculpare împotriva lui Riley Williams a reţinut deocamdată doar acuzaţiile de intrare prin efracţie şi tulburarea ordinii publice, nu şi furt.

Un martor anonim, interogat de autorităţile americane, afirmă că a văzut alte înregistrări video în care Riley Williams lua un computer (sau un hard-disk) din biroul lui Nancy Pelosi. Potrivit acestui martor, fost partener al femeii, citat în actul de inculpare, tânăra intenţiona să trimită materialul unui contact în Rusia pentru ca acesta să-l vândă serviciului rus de informaţii externe (SVR).

Se pare că operaţiunea a eşuat în final, din motive neprecizate, aşadar Riley Williams ar fi încă în posesia computerului sau l-ar fi distrus.

FBI notează că, după evenimentele din 6 ianuarie, femeia și-a șters conturile de pe rețelele sociale.

Deocamdată nu există indicații că un laptop lipsește într-adevăr din biroul lui Pelosi, însă FBI a anunțat că investigația rămâne în curs iar situația va fi clarificată cât de curând. Este unul dintre detaliile cele mai bizare care au apărut în „avalanșa” de plângeri și cazuri de după evenimentele violente instigate de Donald Trump în 6 ianuarie.

Aproape 70 de persoane au fost deja inculpate în urma evenimentelor de la 6 ianuarie, potrivit Departamentului Justiţiei. Autorităţile au mai procedat duminică la o serie de arestări.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.