Rusia îl insultă pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, ofensând întreaga Ortodoxie. Absoluta mizerie a Kremlinului


Rusia îl insultă pe Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, ofensând întreaga Ortodoxie. Absoluta mizerie a Kremlinului

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a spus despre Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului nici mai mult și nici mai puțin decât că „misiunea sa, aparent, i-a fost încredințată de SUA și nu ascund faptul că ei (SUA) lucrează foarte activ cu el sub sloganul libertății religiei și a expresiei religioase”.

Practic statul rus de astăzi, încă înțesat serios de personaje ombilical legate de regimul genocidar comunist sovietic si de structurile KGB își permite sa aducă jigniri foarte grave liderului spiritual al ortodocșilor din lumea întreagă.

Acuzațiile pe care le face Serghei Lavrov, mâna dreaptă a lui Vladimir Putin, sunt o adevărată etichetare a Patriarhului Ecumenic drept ”agent de influență” ori chiar mai departe spus chiar ”spion”.

Rusia ar trebui să inceteze să își mai aroge vreun rol conducător în lumea Ortodoxă; acest lucru are scopul clar de a contura o manipulare geopolitică în interesele extinderii puterii sale regionale. 

Ortodoxia nu este despre jocurile de putere ale lui Putin și Lavrov, Ortodoxia este despre moștenirea lui Hristos, Fiul Lui Dumnezeu care s-a jertfit pentru noi, despre Credință trăită curat și despre legământul istoric păstrat de la Sfinții Apostoli, de la Sfinții Părinți și de la întreg așezământul civilizației și culturii romano-bizantine!

Am avut ocazia să-l cunosc pe Sanctitatea Sa, Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, în cadrul evenimentelor prilejuite de Sfințirea Catedralei Naționale din București și vă pot garanta faptul că este un mare prieten al ortodoxiei românești și un om care înțelege cu adevărat esența învățăturii noastre străvechi!

În concluzie, cred ca toate aceste ieșiri agresive ale Rusiei aduc mari deservicii Bisericii si sunt doar formule de acaparare politico-ideologica a spațiului de expresie creștină răsăriteana; elemente de acțiune specifice regimurilor autoritariste care încearcă să confiște religia, sa o folosească fără scrupule în scopuri de putere și în final să o compromită fără remușcări.

În calitate de român ortodox resping categoric toate aceste manevre rusești care fac mare rău Ortodoxiei și sunt solidar deplin fraților noștri din Patriarhia de Constantinopol!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.