Un deputat USR îi cere lui Iohannis să promoveze sancțiuni contra Rusiei după ce regimul Putin l-a arestat pe Navalny


Un deputat USR îi cere lui Iohannis să promoveze sancțiuni contra Rusiei după ce regimul Putin l-a arestat pe Navalny

Deputatul USR Teodor Lazăr le-a cerut, vineri, 22 ianuarie, colegilor să ia act de rezoluția votată în Parlamentul European contra Rusiei după arestarea lui Alexei Navalny, iar astfel România să impună la rândul ei sancțiuni. 

"Parlamentul European a votat o rezoluţie în care invită statele membre să ceară şi să impună sancţiuni la adresa Federaţiei Ruse, ca urmare a arestării ilegale a disidentului politic Alexei Navalnîi. De aceea, le solicit colegilor mei parlamentari să votăm o rezoluţie prin care să interzicem apropiaţilor lui Vladimir Putin şi a tuturor celor implicaţi în acest gest nedemocratic să mai intre în România", a declarat Teodor Lazăr.

De asemenea, deputatul USR i-a solicitat președintelui României Klaus Iohannis să susțină la Bruxelles stoparea proiectului Nord Stream II .

"În acelaşi timp, solicit preşedintelui Iohannis şi Ministerului de Externe să susţină la Bruxelles stoparea proiectului Nord Stream care trădează interesele de securitate şi interesele energetice ale majorităţii statelor UE din estul Europei", a precizat Lazăr. 

Pe final, Lazăr a subliniat că România trebuie să susțină în cadrul UE parteneriatul cu SUA, indiferent dacă la Washington e o administrație republicană sau democrată. 

"Indiferent de numele administraţiei de la Washington, consider că România trebuie să susţină în interiorul Uniunii Europene întărirea parteneriatului transatlantic. Doar astfel vom putea proteja democraţia în interiorul Uniunii şi la graniţele noastre. Este obligatoriu să transmitem tuturor statelor autoritare că România şi UE nu vor accepta niciun fel de încălcare a drepturilor omului şi a valorilor fundamentale ce aparţin civilizaţiei euro-atlantice", a conchis Teodor Lazăr. 

Tot vineri, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a salutat adoptarea rezoluției de către Parlamentul European și a anunțat că în calitate de deputat va susține în Parlamentul României impunerea unor sancțiuni mai dure față de Rusia. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.