Dacă vreți într-adevăr să susțineți libertatea de expresie, susțineți platformele alternative la Big Tech. Spuneți NU cenzurii și ”țarcului sistemului”


Dacă vreți într-adevăr să susțineți libertatea de expresie, susțineți platformele alternative la Big Tech. Spuneți NU cenzurii și ”țarcului sistemului”

Oricine vrea cu adevărat să susțină cauza libertății de expresie și de gândire trebuie să susțină platformele alternative la Big Tech, fiindcă Big Tech reprezintă țarcul sistemului, cenzura și miliția așa-zisei corectitudini politice, explică profesorul Dragoș Paul Aligică, pe MeWe, platformă care nu practică cenzura, sancțiunile abusive și furturile de informații personale, așa cum practică Facebook. 

”Astăzi, dacă vrei într-adevăr să susții cauza libertății de expresie și de gândire, primul, cel mai elementar și cel mai important lucru pe care poți și trebuie să îl faci este să susții platformele alternative la Big Tech. Restul – orice ar fi acel altceva pe care îl faci – este – poate –  important, dar este secundar.

E momentul în care trebuie să facem ceva, nu doar să vorbim despre ceva. Iar acest făcut nu e chiar atât de greu; deși – e adevărat –  presupune mici inconveniente și ceva disconfort trecător de readaptare... 

A alimenta Big Tech cu carne de tun, masă de manevră și pălmași voluntari și producători de conținut pro-bono, fie din inerție, fie din comoditate fie din autoamăgire, nu ajută cauza libertății de expresie oricât am vrea să ne autoconvingem de asta”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.