Compania americană de consultanță McKinsey&Company șochează din nou: a INTERZIS participarea angajaților din Moscova la protestele anti-Putin! McKinsey, notorie pentru implicarea în afacerile nocive ale regimurilor din Rusia, China și Turcia


  • ACP
  • Jan 24, 2021 13:08
  • 1673
Compania americană de consultanță McKinsey&Company șochează din nou: a INTERZIS participarea angajaților din Moscova la protestele anti-Putin! McKinsey, notorie pentru implicarea în afacerile nocive ale regimurilor din Rusia, China și Turcia

Compania americană de consultanță McKinsey& Company, cunoscută pentru implicarea în afacerile nocive ale regimurilor din Rusia, China și Turcia, a interzis participarea angajaților săi din Moscova la marile proteste declanșate de arestarea lui Alexei Navalny. Mai mult chiar, angajații au fost avertizați și să nu își exprime sprijinul pentru protestatarii anti-Putin pe rețelele sociale. 

Dispoziția McKinsey a venit vineri, printr-un mesaj trimis tuturor angajaților din Moscova, intitulat „Rămâi în siguranță, rămâi neutru, bucură-te de weekend”, care a fost văzut și de jurnaliștii ruși de la The Moscow Times. 

„Există un apel de la unii opozanți ai guvernului pentru demonstrații de stradă la nivel național, pentru mâine, care aproape sigur nu vor fi autorizate. În conformitate cu politica companiei, angajații McKinsey nu trebuie să sprijine nicio activitate politică nici publică, nici privată. Această interdicție include postări în social media care prezintă punctele de vedere politice sau atitudinea dvs. față de orice acțiune cu un gust politic. Această linie de conduită este obligatorie. Vă rugăm să vă asigurați că stați departe de zonele publice de adunare mâine în jurul orei 14:00 și vă rugăm să vă abțineți în totalitate de a face postări conexe în orice mass-media” se spune în mesajul trimis angajaților companiei. 

La solicitarea reporterilor de la The Moscow Times de a comenta dispoziția trasată angajaților, cei de la McKinsey au răspuns: 

„Compania susține drepturile angajaților săi de a participa legal și personal în activități civice și politice în toate țările în care operăm. Recunoașterea acestor drepturi este necalificată”. 

Faptul că McKinsey are o relație veche cu companii conectate de Kremlin, dintre care unele se află sub sancțiuni ale guvernului occidental, cum sunt Rosneft și VEB Bank, face limpede motivul susținerii indirecte a regimului Puțin. 

O dovada a relației de încredere dintre compania americană și Rusia e angajarea foștilor salariați ai companiei americane în firmele care susțin Kremlinul. 

McKinsey este de altfel cunoscută pentru conduita sa de multe ori total nepotrivită în relația cu statele totalitare și neprietene Americii și întregii lumi libere, cum a fost cazul în 2015, când a sprijinit compania chineza care a participat la crearea insulelor artificiale din Marea Chinei de Sud, prin intermediul cărora Beijingul dorește să își extindă apele teritoriale prin încălcarea legislației internaționale și în dauna țărilor din regiune – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.