Iritată că a fost luat în vizor "Felix", personaj fără de care ar fi rămas în anonimat, Firea și-a asmuțit cel dintâi lacheu s-o mitralieze cu grobianisme pe Birchall. Replica acidă a fostului ministru al Justiției


Iritată că a fost luat în vizor "Felix", personaj fără de care ar fi rămas în anonimat, Firea și-a asmuțit cel dintâi lacheu s-o mitralieze cu grobianisme pe Birchall. Replica acidă a fostului ministru al Justiției

Profund iritată de faptul că fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, a venit ieri cu o nouă solicitare prin care cere desființarea companiilor municipale, dar și un audit complet la Primăria Capitalei, fosta primăriță a Bucureștiului, în prezent senatoare PSD și anume Gabriela Firea, și-a asmuțit cel dintâi lacheu, l-am numit pe fostul viceprimar Aurelian Bădulescu, actual lider al consilierilor municipali pesediști, să iasă public cu o serie de invective și grobianisme care, de altfel, îl caracterizează. Nu mare ne-ar fi mirarea ca Firea să-i fi ordonat lui Bădulescu să iasă la atac după ce fostul ministru al Justiției Ana Birchall a precizat într-un interviu pentru Epoch Times că în prezent se întrunesc toate condițiile pentru recuperarea banilor din infracțiuni, dar este necesar ca instituțiile abilitate să elaboreze și implementeze un cadru strategic unitar pentru îndeplinirea obiectivului menționat anterior. Declarația Anei Birchall îl vizează astfel și pe "Felix" Dan Voiculescu, cel fără de care Gabriela Firea ar fi rămas în anonimat. 

MAI MULTE DETALII: Confiscarea produsului infracțiunii. Birchall îi declară război total lui "Felix": "E urgentă nevoie de aprobarea unui cadru strategic unitar"

Postarea care a inflamat binomul Firea-Bădulescu: "E foarte bine că domnul primar Nicușor Dan a anunțat în conferința de presă de vineri, 22 ianuarie, ceea ce este deja de notorietate publică și anume că în anul 2020 s-au cheltuit 5 milioane de lei pe o campanie publicitară de către Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, care a semnat o singură convenție pentru un imobil pe care să-l reabiliteze de exemplu. Dar această situație nu este singulară, ci este doar un exemplu de risipă a banilor publici din era administrației Firea. Așa cum am mai spus, este foarte ok că domnul primar ne tot anunță ceea ce se știe deja public de atâta timp și anume că aceste companii municipale nu au nicio utilitate alta decât angajarea unor rubedenii, prietenii și sinecuri politice, dar în calitate de bucureștean care l-am votat pe domnul primar am pretenția să treacă la FAPTE și 1) să desființeze urgent aceste companii municipale, sinecuri ale doamnei Firea; 2) să vina odată cu auditul ăla complet că mai e puțin și se fac 6 luni de când este primar... avem dreptul să fie prezentat public un audit complet să știm exact cum și pe ce a cheltuit doamna Firea banii bucureștenilor!", a scris Birchall pe Facebook. 

Astăzi, Ana Birchall a publicat o reacție la adresa Gabrielei Firea, transmițându-i că nu a avut niciodată curajul, demnitatea și bunul-simț să răspundă direct acuzațiilor pertinente ce i-au fost aduse și întotdeauna a apelat la tot felul de persoane slugarnice cu scopul de a-i ataca pe cei care au formulat acuzațiile. (citiți AICI mesajul grobian transmis de Firea prin Bădulescu)

"Mai întâi și-a pus postacii (plătiți din banii primăriei) să mă atace aici, pe pagina de Facebook, cu mizerii și minciuni. Mai apoi a asmuțit niște personaje de o probitate morală mai mult decât îndoielnică împotriva mea, cu "discursuri" fără cap și fără coadă. Niciodată nu a avut curajul, demnitatea și bunul-simț să răspundă direct și "pe persoană fizică" acuzațiilor (fondate și pertinente) pe care le-a primit din partea mea, a voastră, a bucureștenilor și a românilor. Ați ghicit despre cine e vorba? Daaaa... FOSTA!  

Fosta primăriță, frustrată și "ambetată în amoarea proprie", dar în continuare fără minimul bun-simț de a-și asuma aceste atacuri, își asmute lătrăii să muște. O avertizez pe această cale - pe principiul că nu dăm în "patrupedul" care n-are nicio vină, e doar un animal fără rațiune, ci ne îndreptăm către cea care ține în mână capătul lanțului - să înceteze aceste atacuri mârșave la adresa mea. Dacă n-a realizat până acum că acest fel de atacuri nu fac decât să mă întărească și să mă îndârjească și mai mult să îi taxez greșelile și nelegiuirile pe care prietenii domniei-sale le fac, îi spun încă o dată că efectul este departe de cel scontat. La mine nu merge cu intimidarea, doamna Firea, nici prin terți abrutizați și bătuți de soartă, și nici prin mesaje "cu manta" transmise pe canale neoficiale. Ne-am săturat cu toții de șmenuri și șușanele.

#nefirealucrurilor #faralatrai", a scris Birchall pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.