Ministrul Claudiu Năsui dă înapoi în fața valului de critici virulente. Renunță să o mai angajeze la Economie pe turnătoarea Claudia Prisecaru


Ministrul Claudiu Năsui dă înapoi în fața valului de critici virulente. Renunță să o mai angajeze la Economie pe turnătoarea Claudia Prisecaru

Șeful USR București, Claudiu Năsui, care este și ministru al Economiei în guvernul Cîțu, a anunțat pe pagina sa oficială de Facebook că renunță să o mai transfere de la Finanțe la Economie pe directoarea „profesionistă” Claudia Florina Prisecaru, acuzată de colaborare cu fosta Securitate. Ministrul nu explică motivele pentru care a renunțat la această mutare, în condițiile în care, cu doar câteva ore în urmă, la Digi24, își apăra vehement decizia spunând că doamna are experiență și că i-a fost recomandată. Detaliile scandalului AICI.

„Am încercat să mut o directoare din ministerul finanțelor în ministerul economiei. Voi renunța la mutare. 

Ministerul economiei și energiei așa cum este acum se împarte în două ministere. Personalul se va împărți între cele două ministere. O prioritate a zilelor acestea este organizarea ministerului, iar asta în același timp cu deblocarea schemelor de ajutor de stat aflate în derulare. 

Unii oameni își doresc să rămână în ministerul economiei, dar unii vor pleca. Din punct de vedere administrativ, am ca scop să repar multe lucruri în minister. De aceea am căutat o persoană care să aibă experiență în zona aceasta. Nu cunosc multă lume la stat, așa că am căutat cât de bine am putut persoane. Am renunțat la numirea ei în calitate de secretar general tocmai din cauza dosarului CNSAS, dar m-am gândit că un transfer de la un minister la altul nu va fi problematic. Mutarea ei ar fi fost de pe postul pe care îl ocupă acum, pe fix același post la economie. 

Am renunțat la mutare. Îmi cer scuze pentru toată situația creată. 

Văd că se reia minciuna că familia mea ar avea vreo treabă cu fosta securitate. Am crezut că minciuna aceasta se va termina odată cu campania. Ca să fie clar, familia mea nu a avut nicio legătură, de niciun fel, cu fosta securitate, nici înainte de revoluție și nici după”, a precizat Năsui pe Facebook.  

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.