Firma care asigură mentenanța instalației electrice la Matei Balș aruncă bomba: „Instalația nu era nouă”/„Toata iarna au avut probleme cu căldura”/„Am recomandat să nu se folosească improvizații, nici măcar prelungitoare”


Firma care asigură mentenanța instalației electrice la Matei Balș aruncă bomba: „Instalația nu era nouă”/„Toata iarna au avut probleme cu căldura”/„Am recomandat să nu se folosească improvizații, nici măcar prelungitoare”

Intervievat de publicația Buletin de București, reprezentantul Nec Pro Logistic SRL, firma care asigură, din februarie 2020, mentenanța instalațiilor electrice la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” a precizat, în contextul primelor informații care se vehiculează cu privire la cauza incendiului care ar fi izbucnit de la un aparat de încălzit (reșou sau aerotermă), că instalația electrică nu era nouă, dar „era ok”, „funcțională”. Noi am recomandat sa nu se folosească improvizații, cum ar fi prelungitoare și așa mai departe”, a precizat acesta. 

CITEȘTE ȘI: VIDEO. LIVE UPDATE. TRAGEDIA de la „MATEI BALȘ”! PATRU pacienți au murit! Este cel de-al patrulea incendiu izbucnit într-o unitate sanitară în ultimele trei luni!

„Ideea e ca a fost frig. Din cauza temperaturii s-au încălzit cu așa ceva”, a spus reprezentantul firmei.

 „Toată iarna a fost avarie. Toata iarna au avut probleme cu căldura. (...) Noi tot timpul facem verificări. Anterior evenimentului nu s-a depistat nimic acolo. Au fost probleme la alte pavilioane, gen n-a funcționat un circuit, o priză sărită din perete. Acolo, în ultima perioada nu am avut incidente de niciun fel. Așteptam sa vedem ce spun cei care anchetează. Noi suntem la dispoziția lor”, a mai spus reprezentantul Nec Pro Logistic, pentru Buletin de București. Citiți AICI integral declarația angajatului Nec Pro Logistic SRL.

Precizările firmei de mentenanță par să contrazică primele informații oferite imediat după incendiu de fostul manager de la Matei Balș, doctorul Adrian Streinu-Cercel, care spunea că toate instalațiile au fost refăcute recent în totalitate, dar și de către prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, care a precizat la Digi24 că „din informațiile de la fața locului, nu erau probleme de încălzire în acel pavilion”.  

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Cum a fost pus la punct Raed Arafat de un reporter care i-a spus despre revolta românilor care ard de vii în spitale. Răspunsul arogant al șefului DSU. „E revoltă în capul dvs!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.