PNL fierbe din nou. Boc și Tișe ies la atac contra conducerii centrale: "Trebuie să muncim infinit mai mult pentru a repara deciziile greșite ale altora care se cred Dumnezei"


PNL fierbe din nou. Boc și Tișe ies la atac contra conducerii centrale: "Trebuie să muncim infinit mai mult pentru a repara deciziile greșite ale altora care se cred Dumnezei"

Tensiunile escaladează din nou în PNL din pricina faptului că filiala din Cluj a pierdut funcția de prefect. Prefect al Clujului va fi udemeristul Tasnadi Szilard. În acest context, președintele Consiliului Județean Cluj, liberalul Alin Tișe, a declarat că cei din conducerea centrală a PNL se cred "Dumnezei-Deţinătorii adevărului absolut".

CITIȚI ȘI: Președintele liberal al CJ Cluj continuă cu atacurile năprasnice la adresa conducerii PNL, dar ia în vizor și Guvernul: "Avem miniștri care nu știu să citească un buget!"

"Deciziile greşite luate la nivel naţional afectează credibilitatea partidului la nivel judeţean. Trebuie să muncim infinit mai mult aici la Cluj, pentru a acoperi şi repara deciziile greşite ale altora care se cred Dumnezei-Deţinătorii adevărului absolut.

Eu nu mai vreau să muncesc politic ca să acopăr şi să repar după alţii din conducerea centrală a partidului. Pur şi simplu cred că ajunge! Ca mine sunt mulţi alţii. Mult mai mulţi decât cred unii", a declarat președintele Consiliului Judeţean Cluj.

Și primarul Clujului, Emil Boc, a criticat marți la Digi24 rezultatul negocierilor purtate în Coaliția PNL-USRPLUS-UDMR, spunând că în cazul județului în care activează criteriile de selecție nu au fost cele mai potrivite în cazul funcției de prefect. Boc a dat de înțeles că va cere socoteală conducerii centrale. 

"N-am pierdut nicio alegere la nivelul județului Cluj și a primăriei municipiu reședință de județ. E greu să le explici colegilor de partid că această organizație nu poate să mențină funcția de prefect, în condițiile în care avem un prefect foarte bun care a reușit să mențină sub control pandemia într-un oraș greu. (...) Pe de altă parte, nu sunt absurd și știu că viața de coaliție nu e ușoară. Totuși, criteriile cred eu că n-au fost cele mai potrivite și care să recompenseze performanța politică. Și noi, la rândul nostru, trebuie să dăm explicații colegilor de partid care au stat spate în spate cu noi, am câștigat toate alegerile. Suntem și noi întrebați cum este posibil. Și noi o să întrebăm mai sus", a zis Boc. 

De altfel, noul prefect al Clujului, Tasnadi Szilard, a spus marți că nu îi cunoaște pe Emil Boc și Alin Tișe, dar că este emoționat și vrea să muncească.

"Am adormit aseară devreme, iar dimineață aveam telefonul plin de mesaje. Toată dimineața am vorbit la telefon. Nu mi s-a descărcat niciodată bateria atât de repede. Sunt șocat, am multe emoții, dar încerc să mă acomodez cu ideea. Sunt convins că o să mă descurc, că o să ne descurcăm, pentru că este o muncă de echipă. Știu că sunt primul prefect maghiar al județului Cluj, dar sunt convins că vom prospera, că vom merge înainte cu viteza corespunzătoare. Nu trebuie să apară frici etnice, administrația locală se face prin colaborare cu toți cei implicați și prin deschidere. Nu îi cunosc personal pe domnii Tișe și Boc, dar voi fi accesibil și bine intenționat", a declarat Tasnadi, pentru Media9.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.