Justiția, oarbă cum o știm,


Justiția, oarbă cum o știm,

a condamnat în România pe cineva pentru negarea Holocaustului.

Foarte bine. Nu ne jucăm cu așa ceva. Dar pentru negarea crimelor comunismului când o să fie cineva (la plural) condamnat? 

Pentru ultima dată: doar memoria unificată a ororilor, adică la un loc, poate să schimbe lumea, arătându-i fețele ei hidoase pe care le ascunde cu grijă. 

Așa, ca și până acum, în plină concurență indecentă – cine este mai victimă decât cine –, nu o să câștigăm nimic, ci doar o să pierdem cu toții. Cea mai mare democrație a umanității – moartea – ar trebui să ne învețe acest lucru aparent banal.

 PS Faptul că am militat, cu argumente, pentru respectarea memoriei atât a victimelor urii rasiale, cât și a celor uciși de ura de clasă, mă urmărește. Fără milă. Aflu că un abject articol publicat de un ziar german, cu redacția căruia am încercat să comunic, a fost, ”spontan”, repus în circulație. Of, câți proști nu știu că se află, de fapt, în slujba necuratului. La propriu. Doamne, iartă-i că nu știu ce fac!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.