Stelian Ion, eșec MAJOR la CSM: aviz negativ pentru desființarea SS


Stelian Ion, eșec MAJOR la CSM: aviz negativ pentru desființarea SS

Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ joi, 11 februarie, pe proiectul de desființare a controversatei Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție. Au fost înregistrate 11 voturi împotriva proiectului de lege și 8 în favoarea acestuia. USR și-a făcut o campanie electorală masivă pe ideea desființării Secției Speciale, dar Stelian Ion nu a făcut decât să retrimită la CSM proiectul de lege deja avizat negativ, al cărui artizan este fostul ministru, Cătălin Predoiu. Singurul element de noutate a fost reprezentat de faptul că Stelian Ion a eliminat articolele care se refereau la "super-imunităţile" judecătorilor şi procurorilor.

Pe de altă parte, trebuie menționat că avizul negativ dat astăzi de CSM e un eșec major pentru Stelian Ion, în condițiile în care același for, formar din aceiași membri, a respins de 7 ori numirea Adinei Florea la șefia Secției Speciale la presiunile puse de Ana Birchall, ministru al Justiției la acea vreme. Mai mult decât atât, avizul negativ dat de CSM, chiar dacă e consultativ, va fi folosit perfid în Parlament ca argument de păstrare a Secției Speciale. Deși aflată în cadrul coaliției de guvernare, formațiunea UDMR a anunțat în ianuarie că nu acceptă desființarea Secției Speciale în orice condiții. 

MAI MULTE DETALII: UDMR a reluat discursul anti-justiție din epoca PSDragnea. DNA demontează o imensă manipulare

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.