Premieră mondială: Franța recomandă administrarea unei singure doze de vaccin anti-COVID-19 unui segment din populație


  • ACP
  • Feb 12, 2021 17:57
  • 1987
Premieră mondială: Franța recomandă administrarea unei singure doze de vaccin anti-COVID-19 unui segment din populație

Autoritățile franceze din sănătatea publică au recomandat astăzi ca persoanele care au fost deja bolnave de COVID-19 și s-au însănătoșit să primească numai o doză de vaccin, spre deosebire de ceilalți care trebuie inoculați cu două doze.  

Francezii au explicat că persoanele care au fost anterior infectate cu noul coronavirus dezvoltă un răspuns al sistemului imunitar similar cu cel oferit de prima doză de vaccin și că o singură doză după infecție ar fi suficientă. Această recomandare este o premieră în întreaga lume, în administrarea vaccinurilor. (sursa: france24

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.