Târziu: "Șoșoacă a ajuns parlamentar printr-un șantaj emoțional. Dacă va lupta cu ateismul, ne vom regăsi pe același front"


Târziu: "Șoșoacă a ajuns parlamentar printr-un șantaj emoțional. Dacă va lupta cu ateismul, ne vom regăsi pe același front"

Copreședintele AUR Claudiu Târziu a declarat vineri seară la România TV că avocata urlătoare Diana Șoșoacă a ajuns parlamentar în urma unui șantaj emoțional. Târziu a adăugat că doar el și încă un membru al conducerii AUR s-au opus racolării Dianei Șoșoacă. 

"Ea a ajuns parlamentar printr-un șantaj emoțional făcut de mari inventatori și profesori mari ai României: Alexandru Stănilă, Iulian Cornet și Florin Colceag. Au insistat foarte mult ca și ea să fie pe liste, din partea Partidului Neamului Românesc. Eu m-am opus, nu eram deloc de acord cu stilistica dânsei, am văzut-o în stradă, nu îmi plăcea. Eu și un singur coleg ne-am mai opus. Și am zis că dacă toți vreți așa, să o facem și pe asta. Dar mi-am călcat pe inimă. Primul instinct a fost corect. Ea a luat 20.000 de voturi la Iași. Soția mea a luat la Bacău, într-un loc unde nu a trăit, tot 20.000 de voturi, dar nu a intrat, că așa a fost să fie. Deci dacă era așa puternică din punct de vedere electoral ar fi luat măcar voturile care sunt pentru un parlamentar, 40-50.000 de voturi. Dacă Diana Șoșoacă era așa puternică electoral băga în Parlament partidul din care venea Partidul Neamului Românesc, nu venea în AUR. Ea a ajuns în Parlament datorită bunătății colegilor mei", a zis Târziu. 

Pe de altă parte, Claudiu Târziu a spus că îi va susține inițiativele Dianei Șoșoacă în cazul în care aceasta se va ralia frontului care luptă cu ateismul. 

"George Simion a susținut-o. Și George Simion mai spune un lucru important, lucru pe care și eu l-am declarat înaintea lui, dar lumea vede doar diferențele. A zis că o susține când va avea proiecte importante pentru țară și dacă doamna Șoșoacă e cinstită și are această opțiune național-creștină spre deosebire de acum un an când era USR-istă, înseamnă că ne vom regăsi pe frontul celor care luptă împotriva ateismului și a celor care sunt împotriva României", a conchis Târziu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.