VIDEO. Mesaj intern disperat al lui George Simion către membrii AUR: „criminalul Francisc Tobă” și „coruptul Ninel Peia” încearcă să destabilizeze partidul/„Au zis că sunt homosexual”


VIDEO. Mesaj intern disperat al lui George Simion către membrii AUR: „criminalul Francisc Tobă” și „coruptul Ninel Peia” încearcă să destabilizeze partidul/„Au zis că sunt homosexual”

Copreședintele AUR George Simion a adresat membrilor de partid un mesaj intern în care vorbește despre un presupus asalt pentru destabilizarea și scindarea alianței orchestrat de doi foști colaboratori apropiați de-ai săi: Francisc Tobă, care a candidat pentru Parlament pe listele AUR, fiind ulterior exclus în urma dezvăluirilor Podul, și fostul pesedist Ninel Peia, liderul Partidului Neamul Românesc, formațiune din care provine și avocata scandalagioaică Diana Șoșoacă, intrată și ea în Parlament pe listele AUR, în urma unui protocol de colaborare între cele două formațiuni politice. 

Simion spune că Tobă și Peia vor să determine membrii AUR să adere al PNR, momindu-i cu bani și alte avantaje. Redăm mai jos câteva fragmente mai importante mesajul video care a fost distribuit pe Facebook de revoluționarul Marian Ceaușescu, acesta atrăgându-i atenția lui Simion că Toba nu a fost un caz singular, AUR având încă doi parlamentari cu probleme similare: generalii Mircea Chelaru și Nicolae Roman (ambii deputați).  

„Astăzi, 13 februarie, și mâine sunt prezenți la București reprezentanții noștri teritoriali care ne-au confirmat deja ceea ce știam de la începutul anului: este în curs o uriașă operațiune pentru scindarea și discreditarea AUR. Criminalul Francisc Tobă, cel de care noi ne-am dezis și am cerut invalidarea mandatului său de parlamentar când am aflat de atrocitățile comise la Revoluție, sună la reprezentanții noștri din teritoriu și le propune avantaje materiale în schimbul trecerii lor la Partidul Neamul Românesc, condus de fostul pesedist Ninel Peia, un individ profund corupt. Aceleași metode se întâmplă asupra parlamentarilor noștri...li se oferă beneficii materiale, intervenții în justiție și alte intervenții și beneficii din partea unor indivizi care pretind că ar fi agenți sau colaboratori ai serviciilor de informații. De asta tot scandalul și cu Diana...eu am tot încercat să aplanez conflicte. Ei i s-a promis funcția de președinte de partid, dar acești tâlhari nu vor face asta. Singurul lor scop este o scindare, șantajabilă. (…) S-a aruncat cu multă mizerie în mine. Că sunt trădător, că sunt homosexual...mi s-a pus un gps cu transmițător în mașină”, s-a lamentat George Simion într-un clip de câteva minute pe care îl puteți viziona mai jos.

În 2019, Tobă figura și el în conducerea Partidului Neamul Românesc al lui Ninel Peia. Tobă a fost ales deputat de Brașov din partea AUR, dar formațiunea a solicitat, la scurt timp după alegeri, invalidarea mandatului său. Militar de carieră, Francisc Tobă, 67 de ani, a intrat în politică după Revoluţie, devenind vicepreşedinte al FSN Sibiu. Ulterior, Francisc Tobă a intrat şi în Parlament trimis de FDSN. Numele lui Tobă apare în dosarul legat de represiunea ce a avut loc în Sibiu, în timpul Revoluţiei, semnala pe Facebook protestatarul Marian Ceauşescu. În acest dosar, clasat în 2010, sunt peste 700 de victime. Lt.col. (r) Francisc Tobă a fost acuzat de tentativă de omor deosebit de grav şi complicitate la tratamente neomenoase.

CITEȘTE ȘI: 

EXCLUSIV Văduva unui erou martir: "Decât să-i dau votul lui Tobă, mai bine îi dau glonțul cu care l-a executat pe soțul meu!". AUR adună pe listele de candidați la parlamentare personajele responsabile de represiunea din 1989 contra revoluționarilor

EXCLUSIV Pacienții torturați de candidatul AUR, Francisc Tobă, în 1989. Medic chirurg: "Îmi reamintesc scoaterea prematură a tubului de dren din torace". Acțiunile criminale ale căpitanului care pusese stăpânire pe spital


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.