Manipulări în perspectiva alegerilor anticipate din R. Moldova. Diferențe de zeci de procente între sondaje de opinie efectuate în aceeași lună


Manipulări în perspectiva alegerilor anticipate din R. Moldova. Diferențe de zeci de procente între sondaje de opinie efectuate în aceeași lună

Directorul IMAS Republica Moldova, sociologul Doru Petruți, avertizează, pe pagina sa de Facebook, că între diferitele sondaje de opinie efectuate pe parcursul lunii februarie, de diferite institute de profil, există „diferențe de zeci de procente”.  

„Atâta bătaie cu pumnii în piept pentru lupta împotriva FAKE NEWS...  dar, în Republica Moldova, se publică cinci sondaje pe parcursul unei luni, iar diferențele sunt de zeci de procente.  

Iar presa, inclusiv cea independentă, distribuie, discută, dezbate totul, la grămadă și fără explicații ... apoi ne mirăm. De cetățeni, că la ei e problema. Felicitări tuturor!”, a postat Doru Petruți pe Facebook.

IMAS Moldova a prezentat, pe siteul institutului de sondare a opiniei publice, o analiză comparativă între sondajele socio-politice publicate până în prezent în Republica Moldova, pe parcursul anului 2021. 

TABEL 1. Informații privind sondajele socio-politice publicate în anul 2021 în Republica Moldova

 

TABEL 2. Rezultatele (%) privind intenția de vot pentru partide din total eșantion pentru sondajele socio-politice publicate în anul 2021 în Republica Moldova

 

TABEL 3. Rezultatele (%) privind intenția de vot pentru partide din totalul respondenților care au o opțiune de vot

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.