Acuzațiile unui jurnalist cunoscut: USR-istul Iulian Bulai e un pericol public. Vrea mai mulți bani publici pentru TVR în ideea că USR va parașuta un ”profesionist” acolo


Acuzațiile unui jurnalist cunoscut: USR-istul Iulian Bulai e un pericol public. Vrea mai mulți bani publici pentru TVR în ideea că USR va parașuta un ”profesionist” acolo

USR-istul Iulian Bulai a reușit o nouă performanță remarcabilă: o critică cu mânie pe controversata Doina Gradea, șefa TVR, pentru unicul lucru normal făcut de aceasta, mandatul ei fiind altminteri dezastruos: mai exact, Bulai e supărat foc că Gradea a tocat mai puțini bani de la buget decât îi fuseseră alocați.

”Deci, asta e ideea: să se dea mai mulți bani la TVR, dacă pune USRPLUS un ‹profesionist›. Care, eventual, să meargă pe pierdere, ca apoi să primească și mai mulți bani”, traduce jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) pe Facebook: 

”Acuzația lui Iulian Bulai către Doina Gradea, că a cheltuit cu 10% sub alocarea bugetară și asta a făcut ca, an de an, bugetul TVR să scadă, arată că acest cetățean, Bulai, este un pericol public. Serios. 

‹Ei, urmare a acestei decizii de a brava, cum că Televiziunea Publică face profit, nu este nicidecum în pierdere, a dus la o scădere anuală consecventă de 10% a bugetului TVR, în ultimii trei ani›, spune domnul Bulai.

Omul, în splendida sa lipsă de inteligență, reușește să critice singurul lucru OK făcut de Gradea - a tocat mai puțini bani de la buget - deși nu-s deloc sigur că e așa.

Deci, asta e ideea: să se dea mai mulți bani la TVR, dacă pune USRPLUS un ‹profesionist›. Care, eventual, să meargă pe pierdere, ca apoi să primească și mai mulți bani.

Asta spune un om care a stat, totuși, patru ani în Parlament: contribuabilii să finanțeze și mai puternic presa de stat, dacă e condusă de profesioniștii noștri. 

E cumplit să trebuiască să optezi între pesedista Gradea - cea care a finanțat Revelionul conspiraționiștilor anti-mască - și acest năuc din Team Barna, care probabil că are deja proprii clienți pe care vrea să-i bage la TVR”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.