DEZASTRU Covid-19 în R.Moldova. România trimite 20.000 de vaccinuri și echipamente medicale. Rusia NU a trimis niciun ajutor, ca de fiecare dată


DEZASTRU Covid-19 în R.Moldova. România trimite 20.000 de vaccinuri și echipamente medicale. Rusia NU a trimis niciun ajutor, ca de fiecare dată

Profesorul, diplomatul și constituționalistul Radu Carp aplaudă, pe Facebook, gestul Guvernului Cîțu de a oferi echipamente medicale și 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova, care se confruntă cu un amplu dezastru Covid-19, sistemul medical aflându-se în colaps în timp ce numărul morților și al noilor infectări crește în permanență. 

În timp ce moldovenii nu mai au acces nici măcar la o minimă asistență medicală, majoritatea parlamentară de strânsură a binomului rusofil și românofob Dodon-Șor se opune cu îndârjire organizării de alegeri parlamentare anticipate, singurele care pot pune punct amplei crize politice de dincolo de Prut. 

Podul.ro vă prezintă comentariile lui Radu Carp: 

”Un gest extrem de rar în contextul actual: din puținul pe care îl are, România a oferit echipamente medicale și 20.000 de vaccinuri Republicii Moldova.

Un ajutor care se repetă – prima dată guvernul Orban, acum guvernul Cîțu.

Până acum, nu am auzit de niciun astfel de ajutor din partea Federației Ruse, o țară cu infinit mai multe resurse decât România”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.