Rusofilul Dodon și gașca sa de infractori pun la cale o nouă HOȚIE de proporții: privatizarea, la prețuri derizorii, a Căii Ferate Moldovenești, prin intermediul păpușarilor de la Kremlin. Acuzațiile deputatului Iurie Reniță


Rusofilul Dodon și gașca sa de infractori pun la cale o nouă HOȚIE de proporții: privatizarea, la prețuri derizorii, a Căii Ferate Moldovenești, prin intermediul păpușarilor de la Kremlin. Acuzațiile deputatului Iurie Reniță

În timp ce Covid-19 face ravagii în Republica Moldova, iar președinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanâi, refuză să mai convoace ședințele săptămânale ale Biroului Permanent și cele plenare, deși lupta cu pandemia necesită luarea unor măsuri pe plan parlamentar, deputatul și diplomatul Iurie Reniță avertizează, pe Facebook, că rusofilul Igor Dodon și gașaca sa PSRM-istă pun la cale noi hoții de anvergură, speculând degringolada generală pe care tot ei au cauzat-o: mai exact, este vorba de privatizarea, la prețuri derizorii, a Căii Ferate Moldovenești, prin intermediul păpușarilor de la Kremlin. 

Podul.ro vă prezintă avertismentul lui Iurie Reniță: 

”Dezmățul din Parlament

În stilul tradițional ce o caracterizează profund, speakerița Zinaida Greceanâi revine la metodele cele mai reprobabile pe care le-a utilizat și în perioada campaniei prezidențiale pentru a-l favoriza pe Igor Dodon – nu mai convoacă ședințele săptămânale ale Biroului Permanent și cele plenare. Nu întâmplător am insistat ca fosta șefă de partid a PSRM-ului să fie revocată din funcția de Președinte a Parlamentului. Aceasta, împreună cu Dodon și deputații lor, au transformat forul legislativ suprem într-o sucursală a PSRM, un fel de kolhoz socialist.

Nu există nicio justificare, de orice natură, să nu convoci ședințele plenare, mai ales în această perioadă dezastruoasă de pandemie, când sunt necesare măsuri urgente (inclusiv legislative) pentru contracararea COVID-19, care a atins cote maxime. În haosul și dezmățul care s-a instaurat în toate domeniile, avem suficiente motive să considerăm că socialiștii și susținătorii lor pun la cale noi hoții de anvergură, printre care ar fi și privatizarea, la prețuri derizorii, a Căii Ferate Moldovenești tovarășilor și conducătorilor acestora de la Moscova. 

Oare nu e suficient că avem un Executiv demisionar (care abia își mai trage răsuflarea), mai e necesar să avem și un Parlament total nefuncțional?

Fac un apel către toți colegii parlamentari: să nu mai permitem neconvocarea ședințelor săptămânale ale Biroului Permanent și a celor plenare și să stopăm dezmățul din Parlament, intenționat susținut de PSRM în scopurile evocate mai sus”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.