Cei 3 pitici de la Cotroceni


Cei 3 pitici de la Cotroceni

George Cristian Maior, după ce a plecat de la SRI, a fost trimis ambasador în SUA pe două filiere:

- internă, prin VV Ponta, premier în funcție, Aurescu ministru de Externe, un diplomat fără ambasadă, și un Iohannis care încă învața ușile și scările de la Cotroceni, dar care și-a numit omul de bază la SRI, pe Hellvig;

- externă, prin faptul că directorul SRI, prin fișa postului, a lucrat și comunicat cu establishmentul de intelligence al lui Obama, în special cu James Clapper, foarte prezent la recepțiile ambasadei RO în mandatul lui Maior, pe lângă alți oficiali;

Pe scurt: a fost exilat de București, dar cerut de Washington, având în vedere relațiile. 

La ora actuală, Maior a fost rechemat după un mandat de 6 ani, în care a livrat, mai mult sau mai puțin, iar un laudatio i se cuvine pentru postul de SG Adj al NATO. Putea mai mult? Posibil, probabil, însă Visa Waiver e o decizie politică a SUA, iar investițiile țin de fiscalitatea și politica Guvernului României.

Acum, este propus un nobody, un no-name, fără background, dar cu “pile și relații”, un pitic. Propunerea fiind făcută de un alt pitic, care nu reușește / nu vrea să salveze un român răpit de 6 ani, iar al treilea pitic vine cu ovații și adulații, după ce a îngropat candidatul și șansa României de a avea SG al OSCE. Ghinion!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.