EXCLUSIV Update FOTO. PSD a adus un AGENT al RUSIEI la lucrările Asociației Municipiilor din România: Ion Ceban, primarul rusofil al Chișinăului care e consiliat de FSB. Cum folosesc rușii ignoranța și naivitatea politicienilor români


EXCLUSIV Update FOTO. PSD a adus un AGENT al RUSIEI la lucrările Asociației Municipiilor din România: Ion Ceban, primarul rusofil al Chișinăului care e consiliat de FSB. Cum folosesc rușii ignoranța și naivitatea politicienilor români

Rusofilul Ion Ceban – primarul socialist al Chișinăului, personaj dubios care a avut numeroase întrevederi cu agenți și decidenți de la vârful FSB – a fost introdus de vechii săi prieteni din PSD la lucrările Asociației Municipiilor din România, joi, unde s-a pozat cu o puzderie de primari social-democrați și liberali, făcându-și publicitate și lărgindu-și lista de relații și ”proiecte” în România. 

Cu excepția a câteva nume din PSD, niciun primar participant la eveniment nu a știut că acolo este așteptat și un politician rusofil consiliat de FSB și venit/trimis în România în goană după legitimare, relații și legături. Ceban s-a tras în poze cu edili, în special cu cei pesediști – Băluță a fost foarte bucuros de împrejurare. 

Amintim că anul trecut și fosta primăriță Gabriela Firea s-a băgat fără pic de jenă în jocurile Rusiei de la Chișinău, înfrățindu-se public cu acest Ceban, fiindcă, s-o spunem pe șeleau, cu Chișinăul suntem înfrățiți dintotdeauna, prin sânge, limbă și istorie. 

Știrea inițială: 

Un politician rusofil și apropiat de FSB bântuie prin România. Ne referim la primarul rusofil și socialist al Chișinăului – Ion ”Ivan” Ceban (PSRM), cel care a devenit ”noul Dodon” dincolo de Prut, după ce acesta din urmă a pierdut lamentabil alegerile prezidențiale, fiind surclasat de Maia Sandu. 

De notat că, în decembrie 2020, Ceban a fost inclus în delegația PSRM care s-a întâlnit cu Dmitri Kozak (adjunct al administrației Kremlinului care, la indicația lui Putin, este personajul care se va ocupa de ”reglementarea problemei transnistrene”), dar și cu persoane-cheie de la vârful FSB care răspund de Republica Moldova. Vizita aceasta la Kremlin, consultanța rusească oferită, logistica de care se bucură și susținerea sa în creștere pe linie de PSRM sunt semne evidente ale importanței lui Ceban în jocurile Moscovei de dincolo de Prut. 

Potrivit surselor Podul.ro, Ceban a venit incognito în România, în ultimele două zile având niște întâlniri misterioase în Brașov și Sibiu. Joi a aterizat la București, unde, explică sursele citate, va avea noi întâlniri – în primul rând cu finul Gabriel Mutu (fost primar PSD-ist al Sectorului 6, actualmente senator), căruia Ceban i-a botezat copilul. Nu este exclus ca Ivan Ceban s-o întâlnească și pe fosta sa omoloagă, Gabriela Firea, pe care a păcălit-o anul trecut să înfrățească Bucureștiul cu Chișinăul – orașe care oricum sunt înfrățite prin sânge, limbă și istorie – în cadrul unui eveniment propagandistic al PSRM (acțiunea a fost pusă la cale de consilierii ruși, desigur, iar Firea a mușcat degrabă nada, intrând în jocurile rusofililor). 

În ianuarie, Mutu l-a vizitat pe Ceban la Chișinău și a făcut publică întrevederea doar după ce Podul.ro a dezvăluit repetatele discuții - detalii AICI

Rusia vrea să construiască un fel de PSD dincolo de Prut

Podul.ro vă prezintă semnalul de alarmă tras de medicul și bloggerul basarabean Dragoș Galbur, în decembrie, când a subliniat faptul că Ion Ceban reprezintă un pericol mult mai mare decât Igor Dodon, Rusia având un proiect serios în acest sens: 

”Următorul Dodon pe care Moscova îl pregătește Republicii Moldova este Ion Ceban, actualul primar de Chișinău.

Rusia a investit în studiile sale în administrație publică, l-a ținut aproape de Dodon pentru a învăța cum funcționează axa Chișinău – Moscova, pentru a cunoaște direct persoanele de legătură din serviciile ruse de spionaj care răspund de Republica Moldova, i-au finanțat campania pentru Chișinău și îl susțin deschis în continuare.

Ion Ceban va fi un pion rus mai performant însă. Modelat după reușitele și eșecurile lui Dodon, acesta deja ne dă semnale de om echilibrat. Aduceți-vă aminte discursurile sale pline de ură, minciuni și tonalitate ridicată de acum 5-7 ani. Acum însă vorbește calm, răspicat și deseori operează cu cifre. Clar că-s multe aiureli și abureli, dar sunt așa de frumos aranjate că tocmai nu ai ce să-i reproșezi.

Va reprezenta interesele Rusiei, extrema stângă, interesele Tiraspolului și Comratului, dar nu se va sfii să afime că vorbește limba română. El deja dă semnale că e docil în privința românității noastre, cu declarații că Chișinăul e al doilea oraș românesc, cu tam-tam în jurul scuarului Eminescu (nu Pușkin, nu Cehov, nu scuaruri sovietice, dar anume Eminescu). Și știți cum noi românii moldoveni suntem mai mioritici, parcă ni se înmoaie inima când vezi un prorus înverșunat că vorbește o română aproape dâmbovițeană sau că, în genere, cochetează cu România (prietenia Chișinău – Sectorul 3 București).

În asta și constă pericolul noului Dodon, în mărirea spectrului electoral ce cuprinde nu doar stânga politică, ci și centrul (Usatîi, Șor), ba chiar și elemente de dreapta. Un fel de PSD românesc. Că Igor Dodon în mod clar pleacă la tomberonul politic. Moscova deja nu mai știe cum să scape de el și de vizitele sale băgăcioase și plângăcioase. Faptul că la ultima vizită Ion Ceban, care se declară apolitic, a fost inclus în delegația care s-a văzut cu Kozak și cu persoanele cheie din FSB care răspund de Moldova, este un semnal clar al importanței acestuia.

Greceanîi e expirată, Dodon a fost măturat pe jos de o femeie la prezidențiale, Bătrâncea e homosexual, restul sunt irelevanți, unicul viitor lider politic de stânga și totalmente prorus este Ion Ceban. Și așa va fi.

În următorii ani vor avea loc toate mecanismele standart de schimbări de culori și denumiri în PSRM. Poate va rămâne PSRM și Ion va fi numit liderul acestuia. Poate Ion se va desprinde și va crea un PSD aparte, așa cum a făcut Dodon cu PCRM cândva. Opțiuni și posibilități vor fi multe.

În mod sigur popularitatea lui Ion Ceban va crește, datorită funcției de primar general al capitalei, ba chiar probabil ne va deveni simpatic și nouă, dreptei pro românești și pro europene, însă anume pe asta mizează rușii. Așadar să nu uităm niciodată trecutul politic al oamenilor, căci lupul își schimbă blana, iar năravul ba!

Ah da, Ion Ceban a împlinit anul acesta prezidențiabila vârstă de 40 de ani. Politic vorbind, s-a copt”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.