O nouă DOVADĂ a cârdășiei lui Dodon cu Plahotniuc: rusofilul sare la beregata Maiei Sandu fiindcă aceasta vrea să-l lase pe oligarh fără ”Ordinul Republicii”. Orice, dar numai să-și păstreze mafiotul tinicheaua


O nouă DOVADĂ a cârdășiei lui Dodon cu Plahotniuc: rusofilul sare la beregata Maiei Sandu fiindcă aceasta vrea să-l lase pe oligarh fără ”Ordinul Republicii”. Orice, dar numai să-și păstreze mafiotul tinicheaua

Dovadă că între rusofilul penal Igor Dodon și mafiotul Vlad Plahotniuc a fost vorba, întotdeauna, de o relație de dragoste, iată că PSRM-istul sare la beregata Maiei Sandu și o critică în termeni duri pentru că aceasta a cutezat să facă ceea ce oricum trebuia făcut de mult timp: mai exact, e vorba despre decretul privitor la retragerea ”Ordinului Republicii” lui Plahotniuc. 

Mai mult chiar, Dodon – personaj reprobabil care a călcat în picioare justiția și încă o mai face, ținând-o la cheremul PSRM, prin intermediul cozilor de topor înșurubate în sistem – invocă așteptarea unei decizii a instanței, în speranța că Plahotniuc își va menține tinicheaua, deși până și avocații acestuia au anunțat că nici nu le trece prin cap să conteste acțiunea Maiei Sandu. 

Distincția poate fi retrasă doar în două cazuri: când este decizia finală a instanței și când cel care a inițiat această procedură de acordare a distincției își retrage cererea. Nu a fost nici primul, nici al doilea caz”, a spus el în cadrul emisiunii Puterea a patra de la N4, potrivit Deschide.md.

Socialistul a adus exemplul anilor 2016-2017 când i-a retras cetățenia R.Moldova fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Eu când i-am retras cetățenia lui Băescu, am respectat strict toată procedura. De aceea toate instanțele de judecată mi-au dat dreptate mie. Dar aici nu este respectat și eu cred că ei cunosc foarte bine și la un moment potrivit se va anula foarte simplu acest decret”, a precizat Dodon.

Amintim că Maia Sandu a semnat decretul de retragere a „Ordinului Republicii” fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. Ulterior, avocații politicianului au declarat că nu intenționează să conteste această decizie a șefului statului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.