PNL și USRPLUS vor plăti dacă vinovații pentru Jandarmeriada din 10.08.2018 nu sunt pedepsiți!


PNL și USRPLUS vor plăti dacă vinovații pentru Jandarmeriada din 10.08.2018 nu sunt pedepsiți!

Să nu creadă nimeni din actuala putere că până la alegerile din 2024 vom uita. 

Nu, nu vom uita. Oamenii bătuți, copiii gazați, femeile agresate de jandarmii lui Dragnea, pe 10 august 2018, au făcut posibil ca alde Orban, Cîțu, Cioloș sau Barna să fie, azi, la putere. Acum, avem sentimentul că ne-au trădat. Ne-au trădat fiindcă nu au curajul să supere sistemul securist care controlează statul român, sistem din care face parte și Jandarmeria, adică fostele trupe de securitate, până în decembrie 1989. Ne-au trădat fiindcă așa fac, de prea mulți ani, politicienii români care-și zic de dreapta: când ajung la putere îi uită pe cei care i-au votat și coabitează cu statul abuziv și corupt – se protejează reciproc. 

Încă din momentul în care Iohannis și Predoiu au pus-o pe Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT – deși mai multe asociații de magistrați, precum și ziariști, au scris despre relațiile extrem de suspecte ale doamnei, inclusiv cu un soț penal – era clar că acolo se pregătește ceva urât. Cum s-a mușamalizat dosarul violențelor din 10 august 2018? Doamna Hosu a dat dosarul 10 august 2018 pe mâna unui procuror în prag de pensie, care și-a bătut joc de anchetă și a închis-o. După care respectivul procuror s-a pensionat, deci Inspecția Judiciară nu-i mai poate face nimic. La finalul anului 2020, doamna Hosu a demisionat de la conducerea DIICOT, iar Cătălin Predoiu a pierdut ministerul Justiției. Pe scurt, cei vinovați de închiderea dosarului brutalităților jandarmilor au făcut un pas în spate, ca să li se piardă urma și să fie uitați. La rândul său, domnul Iohannis nu mai candidează în 2024, așa că nu-i pasă ce crede electoratul de dreapta despre această uriașă mizerie pe care a patronat-o. 

Dar, o repet, să nu creadă cineva că vom uita! PNL va avea, în 2024, un candidat la președinție, iar acesta va trebui să răspundă. La fel și USRPLUS. În 2024, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European, locale, parlamentare și prezidențiale. Îi asigur pe cei din actuala putere că una din temele anului 2024 va fi despre represiunea din 10 august 2018, deși sunt convins că vor încerca să o îngroape în diversiuni. 

Internele, aflate pe mâna unui liberal, și ministerul Justiției, controlat de USRPLUS, pot scoate la lumină “fapte noi“ în baza cărora dosarul violențelor jandarmilor să fie redeschis de Parchet. Sunt victime care au depus plângere și nu au fost audiate nici măcar o singură dată. Nu am dubii că se poate redeschide dosarul, întrebarea este dacă PNL și USRPLUS vor, dacă au curaj. Ce cerem noi este dreptate, dreptate pentru victime inocente. Demersul nostru este fundamental diferit de presiunile făcute de Dragnea pentru a fi amnistiat, după ce a furat

Jandarmii care au bătut și gazat femei și copii nevinovați nu trebuie să scape. Nu vom accepta ca acest dosar să fie tergiversat, precum cel al Mineriadei din 13 iunie 1990. Nu vom abandona lupta, să știe asta toți politrucii care au bătut palma cu sistemul securist-corupt. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.