Cristian Tudor Popescu le dă iar de lucru milițienilor de la CNCD. Ce spune gazetarul că au făcut „partidul Aurolacilor” și „senatoarea Balena Baliverna”


Cristian Tudor Popescu le dă iar de lucru milițienilor de la CNCD. Ce spune gazetarul că au făcut „partidul Aurolacilor” și „senatoarea Balena Baliverna”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit în rubrica sa „Judecata de Apoi” din cadrul emisiunii Deșteptarea de la Radio Europa FM mai puțin despre vaccinarea pe sub mână practicată de unii speciali din instituțiile statului și neamurile lor, și mai mult despre faptul că știința, rațiunea și responsabilitatea par să fi învins categoric propaganda feroce dusă împotriva campaniei de vaccinare de turbulenți conspiraționiști, ajunși pe fondul spaimelor cultivate și întreținute în pandemie, și aleși în Parlamentul României.  

Posesor al unui limbaj colorat, care nu o dată a suscitat comentarii critice în spațiul public, CTP nu s-a sfiit s-o numească „senatoarea Balena Beliverna” pe corpolenta senatoare Șoșoacă, iar membrilor AUR să le spună „aurolaci”, așa cum sunt aceștia adesea numiți batjocoritor pe rețelele sociale.  

Cristian Tudor Popescu a intrat adesea în atenția infamului Consiliu Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care a decis amendarea gazetarului pentru afirmații de genul „pavianul cu mantie” (decembrie 2017, cu referire la coafura premierului Viorica Dăncilă) sau pentru articolul "Satana în sutană" de pe platforma republica.ro în care afirma că „ștăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuși: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioșii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea și alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceaușescu până în ultima clipă”.

CTP, pentru Europa FM: „Nu m-am vaccinat încă. Mi-am așteptat rândul. Dar, după cum stau lucrurile, mă îndoiesc că voi reuși să mă înscriu pe 15 martie – oamenii vor să se vaccineze și vor asalta platforma pentru programări. Ceea ce mă îngrijorează în legătură cu imunizarea mea, dar mă și bucură. 

Mă bucur că românii au rezistat propagandei feroce împotriva campaniei de vaccinare pe care o practică partidul Aurolacilor, senatoarea Balena Baliverna, mai ipocrit și mai perfid PSD, cu televiziunile aferente, precum și numeroasele grupuri de injectori de mesaje ale Kremlinului în România. 

S-a încercat și se încearcă să fie speriați oamenii cu tot soiul de drobi de sare și riscuri mortale imaginare. Bineînțeles, vaccinurile occidentale sunt de la diavolul. Despre cele rusești sau chinezești, nicio vorbuliță de rău, dimpotrivă. În țările copleșite de gălăgia antimască și  antivaccin domnește infernul – în uriașa Brazilie, unde manipularea e susținută chiar de președintele Bolsonaro, mor de covid 2 000 de oameni pe zi. În schimb, în Statele Unite, care dețin recordul mondial de infectări și morți din guvernarea Trump, în urma campaniei masive de vaccinare numărul de cazuri zilnice a scăzut cu 70% din ianuarie până în martie, iar decesele cu 40%. 

În fața valului 3 al pandemiei, în România se strânge din nou șurubul restricțiilor. E posibil să ajungem, declarat sau nu, în situația de carantină totală, ca acum un an. 

Of, Doamne, iarăși?! 

Dar haideți să ne gândim dacă situația e aceeași. Și nu e. Pentru că atunci nu aveam nicio speranță la orizont, nu exista niciun vaccin. În mai puțin de un an, printr-un formidabil efort al științei medicale mondiale, avem vreo 10 vaccinuri, între care unele și-au demonstrat deja eficiența și lipsa de reacții adverse nonneglijabile. De aceea, aș compara această primăvară cu cea a anului 1945, când monstrul fascist mai făcea încă Răul pe planetă, dar se întrevedea anihilarea lui în câteva luni, ceea ce e posibil și cu bestia covid. 

Prin urmare, cred că toate bâlbele, nepotismele, prostiile, cotonogelile interne ale actualei guvernări nu trebuie să ne demobilizeze de la a ne vaccina. 

Firește, cu condiția ca autoritățile să asigure doze pentru toți doritorii, dincolo de cele câteva mii de lichele care ajung să-și aranjeze vaccinări peste rând. 

Până și ceea ce s-a întâmplat în spitalul din Piatra Neamț și la „Matei Balș”, pentru care nimeni încă n-a dat socoteală, sau la spitalul județean din Sibiul Ralucăi Turcan și al lui Klaus Iohannis – dacă 15% din atrocitățile față de bolnavi apărute în presă se confirmă, e jale – poate să însemne un motiv în plus să te vaccinezi. Ca să nu ajungi la spital… 

În ce mă privește, aștept vaccinul, cu masca pe figură, cu distanțare fizică și dezinfectare, cum fac de un an încoace, și voi respecta aceste reguli și după ce mă vaccinez”. (Sursa: Europa Fm)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.