Basarabia mulțumește României pentru cele peste 50.000 de vaccinuri anti-Covid care au fost donate fraților de peste Prut. Bucureștiul, alături de Chișinău în cele mai grele momente


Basarabia mulțumește României pentru cele peste 50.000 de vaccinuri anti-Covid care au fost donate fraților de peste Prut. Bucureștiul, alături de Chișinău în cele mai grele momente

Oficialii de la Chișinău aduc mulțumiri României pentru cele peste 50 mii de doze de vaccin anti-COVID care au fost donate ieri R.Moldova.

„Astăzi, într-o zi istorică pentru spațiul românesc, România a oferit o mână de ajutor Republicii Moldova. A câta oară, România este alături de noi în cele mai grele momente. Mulțumim din suflet pentru cele 50.400 vaccinuri livrate astăzi, care vor salva vieți omenești”, scrie deputatul Marian pe pagina lui de Facebook. 

Ala Nemerenco, consilier prezidențial în domeniul sănătăţii, a participat ieri la evenimentul de predare a donației și a menționat că datorită acestei donații suntem cu un pas înainte în luptă cu pandemia.

„Suntem în vama Leușeni într-o zi atât de semnificativ istorică - 27 Martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România. 50400 doze de vaccin au ajuns. Mulțumim, România că ești permanent alături de noi! Aceasta înseamnă încă un pas înainte în luptă cu pandemia”, scrie Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook, potrivit Deschide.md

Această donație urmează celei de 21600 doze donate la 27 februarie 2021 și face parte din pachetul de sprijin de până la 200 mii de doze de vaccin pentru Republica Moldova anunțat de președintele României, Klaus Johannis, cu ocazia vizitei sale oficiale la Chișinău în 29 decembrie 2020.

 Ajungerea acestei donații la Chișinău a fost posibilă inclusiv prin intermediul Mecanismului European de Protecție Civilă.

 Donația a fost înâmpinată în Vama Leușeni de Ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. Daniel Ioniță, care a menționat cu această ocazie:

„Este o donație generoasă din partea României, care a fost posibilă datorită eforturilor guvernului român pentru a le achiziționa. Este un gest imens de solidaritate, este modalitatea noastră prin care dorim să sărbătorim ziua Uniri Basarabiei cu România”.

 Prin donarea acestui al doilea lot de vaccin anti COVID-19, România demonstrează încă o dată seriozitate și angajament față de Republica Moldova și cetățenii săi în acest moment dificil, când asistăm la o nouă evoluție agresivă a coronavirusului în Republica Moldova și în regiune.

Dizolvarea Parlamentului și convocarea alegerilor parlamentare anticipate, unica soluție de ieșire din criză

În tot acest timp însă, R.Moldova este prizoniera rusofililor și românofobilor care fac totul pentru a evita convocarea alegerilor anticipate parlamentare. 

Parlamentul Dodon-Șor trebuie dizolvat. Acest obiectiv reprezintă deja un imperativ constituțional – atragem atenția că s-au scurs 90 de zile de inactivitate legislativă, timp în care au avut loc două tentative de numire a unui prim-ministru –, dar e și un imperativ social, având în vedere catastrofa Covid-19 în care se zbate R.Moldova, după ce chiar guvernarea socialistă, rusofilă și românofobă Dodon-Chicu a favorizat din plin și cu cinism propagarea pandemiei, ducând astfel sistemul medical de dincolo de Prut până pe buza prăpastiei.  

În timp ce moldovenii mor cu zile într-o țară practic fără Parlament, căci instituția NU a acordat nici măcar o singură zi pentru luarea unor măsuri anti-Covid-19, cuplul penal Dodon-Șor se agață cu dinții de putere pentru a-și proteja schemele de corupție și pentru a-și asigura libertatea. PSRM, gruparea Șor și acoliții lor manevrează o majoritate de strânsură care face totul pentru a evita organizarea alegerilor parlamentare anticipate, unica soluție prin care R.Moldova poate ieși din criză. Aceasta în condițiile în care Parlamentul de la Chișinău nu mai este legitim, nemaireprezentând voința electoratului, ci urmarea unor trocuri ale rusofililor și românofobilor. 

Întreaga R.Moldova este blocată instituțional de acest Parlament manevrat de infractorii Rusiei în timp ce, repetăm, moldovenii mor cu zile în spitale colapsate. Cu un astfel de Parlament, R.Moldova nu poate lupta cu pandemia și nici nu își poate remedia grava criză economică în care se zbate. De notat un alt aspect esențial: impunerea unui nou guvern socialist ar însemna stagnarea tuturor finanțărilor externe, R.Moldova riscând astfel să nu mai poată plăti pensii și salarii, fiindcă ultimii 30 de ani au demonstrat că Rusia NU dă bani R.Moldova, ci doar promite în timp ce ia. 

În prezent, în timp ce adâncește în mod premeditat marasmul R.Moldova, PSRM – structură manevrată de la Kremlin – controlează guvernul și boicotează în mod punctual orice tentativă oficială de combatere a pandemiei Covid-19. În această ordine de idei, dizolvarea Parlamentului Dodon-Șor reprezintă un obiectiv de siguranță națională, e evident și de pe Lună.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.