Boc, mesaj ferm către Guvern: "Să nu rămână încremenit în proiect! Trebuie să gândească foarte clar un plan de eliminare treptată a restricțiilor"


Boc, mesaj ferm către Guvern: "Să nu rămână încremenit în proiect! Trebuie să gândească foarte clar un plan de eliminare treptată a restricțiilor"

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a subliniat marți că Guvernul României trebuie să pregătească un plan de eliminare treptată a restricțiilor și să pună accentul pe campania de vaccinare. 

"Eu cred că deocamdată măsurile care sunt în vigoare trebuie respectate, dar Guvernul trebuie să gândească foarte clar un plan de eliminare treptată a restricțiilor, așa cum fac și alte țări din UE și să pună accent masiv pe vaccinare. Vă amintesc faptul că SUA și-a propus ca pe 4 iulie să aibă toată populația adultă vaccinată, de asemenea și Danemarca și-a propus ca până la sfârșitul lunii să elimine treptat restricțiile și să acorde o atenție mai mare locurilor de muncă.

Cred că aceste măsuri trebuie evaluate și la noi într-o perioadă scurtă și să se actualizeze în conformitate cu ceea ce ne spun specialiștii. Guvernul nu trebuie să rămână încremenit în proiect, ci să adapteze din mers unele măsuri care sunt mai puțin bune și să le păstreze pe cele care sunt mai mult bune. Asta trebuie făcut în urma unei analize făcute de specialiști", a declarat Emil Boc La Realitatea Plus.

Ulterior declarației făcute la postul de televiziune menționat, Emil Boc a explicat, pentru Monitorulcj.ro, că un exemplu de măsură pe care nu o susține este închiderea sălilor de fitness, edilul fiind de părere că acestea pot rămâne deschise, cu obligativitatea testului antigen și respectarea regulilor de distanțare.

"Mă refeream la măsurile actuale care trebuie evaluate periodic și dacă s-au dovedit eficiente atunci trebuie menținute, dacă nu, trebuie adaptate din mers. Un exemplu poate fi legat și de sălile de fitness, propunerea ca ele să fie redeschise cu obligativitatea testului antigen și respectarea regulilor de distanțare", a precizat Emil Boc, pentru monitorulcj.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.