Alegeri locale în 2 tururi de scrutin. AUR, mișcare prin care poate consolida o majoritate alături de PNL și USRPLUS


Alegeri locale în 2 tururi de scrutin. AUR, mișcare prin care poate consolida o majoritate alături de PNL și USRPLUS

Senatorul AUR Claudiu Târziu a anunțat miercuri că partidul său a depus o inițiativă legislativă pentru revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin. (puteți accesa AICI proiectul de lege și AICI expunerea de motive) 

PNL și USRPLUS au declarat de-a lungul timpului că vor revenirea la alegeri locale în două tururi de scrutin, dar trebuie subliniat că în actuala coaliție de la putere UDMR pune bețe în roate în calea îndeplinirii unui asemenea obiectiv. Odată cu acest proiect de lege inițiat de AUR putem spune că, în ciuda opoziției UDMR, există majoritatea necesară adoptării lui.

"Am depus un proiect de lege tot pentru a îndrepta o prostie pe care au comis-o vechii politicieni și anume alegerea primarilor și a președinților de consilii județene în două tururi de scrutin, din motive absolut evidente. Știm că până în 2012 asa au fost aleși, iar de atunci s-a schimbat sistemul. De atunci înregistrăm o contra-performanţă, înregistrăm o scădere drastică a numărului de primari noi, înregistrăm o mai slabă calitate a actului de guvernare locală, înregistrăm o perpetuare a dinastiilor locale care se dedulcesc la bugetele locale şi la binefacerile pozițiilor, neținând cont de interesele locuitorilor, ale electoratului care i-a trimis acolo. Știm că şi în alte partide parlamentare există această dorinţă de îndreptare a legii, din această perspectivă. Sperăm ca şi USR-PLUS şi PNL să voteze proiectul nostru de lege", a declarat miercuri Claudiu Târziu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.